Πολυάριθμες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε όλη τη Γερμανία, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις του ερευνητικού δικτύου Correctiv περί μυστικής συνάντησης μελών του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία»/AfD με εξωκοινοβουλευτικά ακροδεξιά στοιχεία, στην οποία ετέθη θέμα μαζικής απέλασης μεταναστών και Γερμανών πολιτών με μεταναστευτικό υπόβαθρο.
Στις μαζικές διαδηλώσεις σε γερμανικές πόλεις, όπως Βερολίνο, Μόναχο, Λειψία, Δρέσδη, Στουτγάρδη, Καρλσρούη, Χαϊδελβέργη, Φράιμπουργκ, Κολωνία, Βρέμη, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Αννόβερο, Ντόρτμουντ το κεντρικό σύνθημα ήταν «καμία ανοχή στους Ναζί».
Σε πολλές περιπτώσεις η προσέλευση στις εν λόγω διαδηλώσεις ήταν σαφώς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, ενώ στο Μόναχο η διαδήλωση διακόπηκε λόγω υπερβολικά μεγάλης προσέλευσης, καθώς η Αστυνομία έκανε λόγο για περίπου 100.000 διαδηλωτές και για αδυναμία της να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.
Και στο Βερολίνο συμμετείχαν περίπου 100.000 άνθρωποι στις χθεσινές συγκεντρώσεις, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, αν και οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 350.000 συμμετέχοντες. Συνολικά, από την περασμένη Παρασκευή έχουν συμμετάσχει περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον 40 διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς σε όλη τη Γερμανία, με τον επικεφαλής της οργάνωσης «Δίκτυο Compact», Κρίστοφ Μπάουτζ, να δηλώνει ότι πρόκεται για ένα «Σαββατοκύριακο ελπίδας».
Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κολωνία, τη Βρέμη, τη Λειψία, τη Δρέσδη, τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, το Αννόβερο και το Ντόρτμουντ, ενώ ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του τόνισε ότι οι άνθρωποι που διαδηλώνουν «μας δίνουν θάρρος» και υπερασπίζονται «τη Δημοκρατία μας και το Σύνταγμά μας κατά των εχθρών του».
Τις διαδηλώσεις χαιρέτισε και ο Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Προστασίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, όπως και η Υπουργός Εσωτερικών, Νάνσυ Φέζερ, που υπογράμμισαν ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι αυτοί οι άνθρωποι υπερασπίζονται τη δημοκρατία.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία, Γιόζεφ Σούστερ, σχολίασε ότι οι διαδηλώσεις αυτές αποτελούν για τους Εβραίους μια εικόνα που μπορεί να δημιουργήσει και πάλι εμπιστοσύνη στη δημοκρατία στη Γερμανία.