30.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 17:35

Λίβανος: Τριπλή επίθεση Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 140 ρουκέτες

Επίθεση σε τρία κύματα πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας συνολικά 140 ρουκέτες, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος μίλησε για αντίποινα, στον απόηχο των αιματηρών εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο είχαν στόχο τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές για θύματα.

Χεζμπολάχ: Αντίποινα για τις ισραηλινές επιδρομές

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έβαλε στο στόχαστρό της βάσεις αεράμυνας, αλλά και το αρχηγείο μιας ισραηλινής ταξιαρχίας τεθωρακισμένων.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν ως αντίποινα για τις ισραηλινές επιδρομές σε χωριά και σπίτια στο νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πυρά από τον Οκτώβριο του 2023, μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Νασράλα: Κήρυξη πολέμου οι επιθέσεις του Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεσμεύτηκε την Πέμπτη να συνεχίσει τα καθημερινά πλήγματα στο Ισραήλ τις θανατηφόρες εκρήξεις στις συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης, τις οποίες χαρακτήρισε «σοβαρό πλήγμα» και «κήρυξη πολέμου».

Αναφερόμενος στις συντονισμένες εκρήξεις της Τρίτης και της Τετάρτης που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων, ο Νασράλα έκανε λόγο για «σφαγές», προσθέτοντας η Χεζμπολάχ βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα. Είπε επίσης ότι οι επιθέσεις θα λάβουν «δίκαιη τιμωρία».

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια «δοκιμασία» για τη Χεζμπολάχ, τόνισε. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό το «μεγάλο πλήγμα» των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

Την ώρα της προβολής της ομιλίας του Νασράλα, μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό.

Πηγή: Ναυτεμπορικη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ακροβάτης πέρασε από την Ασία στην Ευρώπη με slackline

Ο Jaan Roose το έκανε και πάλι! Ο 32χρονος Εσθονός ακροβάτης, αφού διέσχισε το Στενό της Μεσσίνας στην Ιταλία, με το μεγαλύτερο slackline που έχει...

Η καφετέρια που δεν σερβίρει καφέ σε κούπες αλλά σε πιπεριές

Εκεί που λές πως τίποτα δεν σου φαίνεται περίεργο σε αυτή την εποχή, έρχεται πάντα μια είδηση που σε κάνει να κάνεις το σταυρό...

Συμφωνίες δανείων €125 εκατ. με ΕΤΕπ για ανάπτυξη ΤΕΠΑΚ και φοιτ. εστίες στην Πάφο

Συμφωνίες δανείων συνολικού ύψους €125 εκατ, τα οποία θα δώσουν νέα ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις για...

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό χρέος μετά από 63 χρόνια

Το 100% του ΑΕΠ άγγιξε το δημόσιο χρέος της Βρετανίας, το υψηλότερο απί πεδο από τη δεκαετία του 1960, βάζοντας δύσκολα για τη νέα κυβέρνηση των...

Δάνειο 35 δισ. ευρώ για την Ουκρανία προτείνει η Κομισιόν

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικής βοήθειας, που συνδυάζει τον μηχανισμό δανειακής συνεργασίας για την Ουκρανία ύψους έως και 45 δισεκατομμυρίων ευρώ και ένα έκτακτο δάνειο μακροοικονομικής χρηματοδοτικής...

Λίβανος: Τριπλή επίθεση Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 140 ρουκέτες

Επίθεση σε τρία κύματα πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας συνολικά 140 ρουκέτες, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!