29.5 C
Nicosia
Κυριακή 23 Ιούνιος 2024 | 22:07

Εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας: Δύο γονείς σκοτώθηκαν, σε σοβαρή κατάσταση η κόρη τους

Τραγωδία νωρίς το πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις. Δύο άνθρωποι που ταξίδευαν με αυτοκίνητο σκοτώθηκαν, ενώ και η κόρη τους τραυματίστηκε σοβαρά, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram ο Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπιέλγκοροντ.

«Το κορίτσι έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά» έγραψε στην ανάρτηση του κ. Γκλάντκοφ, όμως «το σκληρότερο είναι πως οι γονείς του σκοτώθηκαν, κι ο μπαμπάς κι η μαμά». Εξήγησε πως το αυτοκίνητο είχε πινακίδες της περιφέρειάς του και ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει επειγόντως με συγγενείς της οικογένειας. «Θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας, αν και αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να κατευνάσουν την οδύνη της απώλειας».

Οι θάνατοι των δυο γονιών και ο τραυματισμός του παιδιού επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο Υγείας της ρωσικής περιφέρειας Κρασνοντάρ.

Νωρίτερα για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία, έκαναν λόγο οι ρωσικές αρχές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, χωρίς επίσης να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών μέσω της υποδομής «ανεστάλη προσωρινά» λόγω κατάστασης «έκτακτης ανάγκης».

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της χερσονήσου της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, παρότρυνε μέσω Telegram τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να αποφύγουν να μετακινηθούν μέσω της γέφυρας που τη συνδέει με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ. Μίλησε και εκείνος για κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στην υποδομή, χωρίς να δώσει καμιά περαιτέρω διευκρίνιση.

Η ουκρανική εφημερίδα Kyiv Independent και το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine ανέφεραν ότι έγιναν τουλάχιστον δύο «εκρήξεις» οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι στη γέφυρα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη γέφυρα της Κριμαίας – Πληροφορίες για εκρήξεις και νεκρούς

Για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία, κάνουν λόγο οι ρωσικές αρχές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, χωρίς επίσης να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών μέσω της υποδομής «ανεστάλη προσωρινά» λόγω κατάστασης «έκτακτης ανάγκης».

Να αποφύγουν τη γέφυρα της Κριμαίας καλεί τους κατοίκους ο φιλορώσος κυβερνήτης

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της χερσονήσου της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, παρότρυνε μέσω Telegram τη Δευτέρα τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να μετακινηθούν μέσω της γέφυρας που τη συνδέει με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ.

Ο Αξιόνοφ ανέφερε αργότερα πως τα δρομολόγια των τρένων αναμένεται να ξαναρχίσουν περί τις 09:00 [τοπική ώρα και ώρα Κύπρου]. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πρόκειται να δημοσιοποιήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της κατάστασης «έκτακτης ανάγκης».

Το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine έκανε λόγο από την πλευρά του για «εκρήξεις» με τουλάχιστον δύο νεκρούς στη γέφυρα.

«Τουλάχιστον δύο εκρήξεις»

Η ουκρανική εφημερίδα Kyiv Independent και το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine, έγιναν τουλάχιστον δύο «εκρήξεις» οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι στη γέφυρα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA από την πλευρά του μεταδίδει πως τραυματίστηκε παιδί, επικαλούμενο τις αρχές· δεν διευκρινίζει ποια είναι η κατάστασή του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ακυρώθηκε πτήση της TUI από Μάντσεστερ προς Πάφο – Αιτία η διακοπή ρεύματος στο αεροδρόμιο

Πτήση της εταιρείας TUI από Μάντσεστερ προς Πάφο ακυρώθηκε λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η διακοπή ηλεκτροδότησης στο αεροδρόμιο της βρετανικής πόλης. Σύμφωνα με ενημέρωση...

Η στροφή προς τη Δύση…

Έπρεπε να περάσουν 64 χρόνια από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για να δώσουμε ξεκάθαρο σινιάλο στη διεθνή κοινότητα ότι ανήκουμε στη Δύση.  Ακόμα...

Οι απειλές Χεζμπολάχ και η μικρή Κύπρος

Αυτό μας έλειπε τώρα.! Να μας απειλεί η Χεζμπολάχ ότι θα μας κτυπήσει. Δεν ξέρουμε πως προέκυψε αυτή η παράξενη ιστορία, όμως οι παρεμβάσεις της...

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Πάνω από 38 βαθμούς

Εποχική χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες...

Χεζμπολάχ – Νέα επίθεση με drone κατά του ισραηλινού στρατού

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε «drone με εκρηκτικά» κατά στρατιωτικής θέσης στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο ηγετικού στελέχους λιβανικού ισλαμιστικού...

Αστυνομικός παρασύρθηκε και τραυματίστηκε, καταζητείται 40χρονος

Η Αστυνομία ανακοινωσε ότι διερευνά εναντίον του καταζητούμενου υπόθεση απόπειρας φόνου και πρόκλησης κακόβουλης βλάβης. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 16:30 το Σάββατο μέλος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!