30.7 C
Nicosia
Τρίτη 2 Ιούλιος 2024 | 10:16

Η Μόσχα λέει πως κατέρριψε 36 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ουκρανία με στόχο το ρωσικό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Δεκαπέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ που συνορεύει με την Ουκρανία και εννέα πάνω από την περιφέρεια του Λιπέτσκ, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, ανέφερε το Υπουργείο μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Βορονέζ και άλλα τόσα πάνω από αυτή του Μπριάνσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, δύο πάνω από την περιφέρεια του Οριόλ και άλλα δύο πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Οι κυβερνήτες των περιφερειών του Λιπέτσκ και του Μπριάνσκ ανέφεραν μέσω των καναλιών τους στην Telegram ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές από τις επιθέσεις.

Το Ρόιτερς επισημαίνει πως οι Ρώσοι αξιωματούχοι συχνά δεν αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών που προκαλούν οι ουκρανικές επιθέσεις. Προσθέτει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχόλιο από την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους του να «επιταχύνουν» τις παραδόσεις όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις, μετά από νέα φονικά ρωσικά πλήγματα.

«Οι αποφάσεις που έχουμε ανάγκη να ληφθούν πρέπει να επιταχυνθούν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σε αυτόν τον πόλεμο σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών», τόνισε ο Ζελένσκι, ζητώντας την παράδοση όπλων για την «καταστροφή των εκτοξευτήρων ρωσικών πυραύλων».

Έντεκα άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, από ρωσικά πλήγματα κατά μιας πόλης στην επαρχία Ζαπορίζια και σε χωριά στην επαρχία Ντόνετσκ, στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Επίσης, δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων πολυκατοικιών, υπέστησαν ζημιές, στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συνεχίζεται η διαδικασία στο Αν. Δικαστικό Συμβούλιο για αίτηση παύσης Γ. Ελεγκτή-Απορρίφθηκε η ένσταση του Εισαγγελέα

Συνεχίζεται σήμερα στις 9.30 η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή,...

ΑΔΜΗΕ: Απόφαση-ορόσημο για τη μεθοδολογία εσόδου από τη ΡΑΑΕΥ-Προχωρά ο Great Sea Interconnector

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει το έργο Great Sea Interconnector (GSI) αποτελεί η απόφαση που εξέδωσε η ΡΑΑΕΥ...

Με δύο αναμετρήσεις πέφτει η αυλαία της φάσης των 16 του EURO 2024

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των «16» του EURO 2024, που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας. Στο Μόναχο (19:00), η Ρουμανία αντιμετωπίζει την...

Το μέλλον της εξελικτικής σκέψης και οι σκέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι

Από την Άντρεα Χατζηβασιλείου*  Ας μιλήσουμε με αριθμούς. 20 τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ, μέχρι το 2030. 300 δισεκατομμύρια ώρες εξοικονόμησης εργασίας ετησίως. 96% των εργαζομένων σήμερα, πιστεύουν...

Ικανοποίηση OEB για έναρξη σχεδίου κυκλικής οικονομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενημερώνει για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων του πολύ σημαντικού «Σχεδίου Χορηγιών για την Κυκλική Οικονομία στις...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!