30.7 C
Nicosia
Τρίτη 2 Ιούλιος 2024 | 10:18

Ελβετία: Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος σε κατολίσθηση λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική Ελβετία ενώ αγνοείται η τύχη ενός τρίτου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του καντονιού του Τιτσίνο.

«Τα πτώματα δύο ανθρώπων βρέθηκαν από τους διασώστες στην κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή της Φοντάνα», στο βορειοανατολικό τμήμα του ιταλόφωνου καντονιού του Τιτσίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία διευκρινίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των νεκρών.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι ιδαίτερα δύσκολες εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Flash floods suddenly hit Switzerland AGAIN! The city of Morges (VD) sank instantly

Έκκληση για την εκκένωση των σπιτιών, που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Μάτζια, έγινε νωρίς σήμερα το πρωί προς τους κατοίκους του Πράτο-Σόρνικο και της κοιλάδας του Μάτζια, όπου αναζητούνται οι αγνοούμενοι.

Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και τα κάμπινγκ κατά μήκος του ποταμού εκκενώθηκαν, ανακοίνωσε ακόμα η αστυνομία του καντονιού.

Εξάλλου μια γέφυρα παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί μια οδός στο καντόνι.

Κοιλάδες που βρίσκονται κοντά στην κοιλάδα του Μάτζια δεν είναι πλέον προσβάσιμες και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί. Ένα μέρος του καντονιού δεν έχει επίσης πόσιμο νερό, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα συναγερμού Swissalert.

Μεγάλο μέρος της Ελβετίας πλήττεται από χθες, Σάββατο, το απόγευμα από σφοδρές καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις είναι πολύ ισχυρές.

Υπερχειλίσεις του Ροδανού και παραποτάμων του, που έχουν φουσκώσει από τα νερά της βροχής και από το λιώσιμο των πάγων, έχουν αναγκάσει εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν ενώ έχουν κλείσει επίσης πολλοί δρόμοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Βαλέ (νοτιοδυτική Ελβετία).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συνεχίζεται η διαδικασία στο Αν. Δικαστικό Συμβούλιο για αίτηση παύσης Γ. Ελεγκτή-Απορρίφθηκε η ένσταση του Εισαγγελέα

Συνεχίζεται σήμερα στις 9.30 η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Γενικού Ελεγκτή,...

ΑΔΜΗΕ: Απόφαση-ορόσημο για τη μεθοδολογία εσόδου από τη ΡΑΑΕΥ-Προχωρά ο Great Sea Interconnector

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει το έργο Great Sea Interconnector (GSI) αποτελεί η απόφαση που εξέδωσε η ΡΑΑΕΥ...

Με δύο αναμετρήσεις πέφτει η αυλαία της φάσης των 16 του EURO 2024

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των «16» του EURO 2024, που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας. Στο Μόναχο (19:00), η Ρουμανία αντιμετωπίζει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!