27.9 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 19:16

Για «θριαμβευτική» επάνοδο Καρόλου και Κέιτ κάνουν λόγο οι βρετανικές εφημερίδες

Ανακούφιση και χαρά έχουν προκαλέσει στους φίλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας οι ενδείξεις πως ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον προχωρούν με θετικό τρόπο στην αντικαρκινική θεραπεία τους.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως οι Κάρολος και Καμίλα θα πραγματοποιήσουν τον Οκτώβριο επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία και στη Σαμόα, όπου ο Βρετανός μονάρχης θα μιλήσει στη σύνοδο των αρχηγών κυβερνήσεων των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, οι γιατροί συνέστησαν να ματαιωθεί το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού που με βάση τον αρχικό σχεδιασμό θα περιλάμβανε επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους και στη Νέα Ζηλανδία.

Θα είναι το πρώτο ταξίδι του Καρόλου στο εξωτερικό μετά από τη διάγνωση καρκίνου στην αρχή του έτους.

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη το βασιλικό ζεύγος επισκέπτεται τα νησιά της Μάγχης Τζέρσεϊ και Γκέρνσι.

Ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε επίσης την Κυριακή μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, με το περιεχόμενο να μην αποκαλύπτεται.

Απηύθυνε επίσης επιστολή προς την εθνική ομάδα της Αγγλίας μετά από την ήττα στον τελικό του Euro, παροτρύνοντας προπονητή και παίκτες να κρατούν «το κεφάλι ψηλά» και τονίζοντας ότι η παρουσία τους στον τελικό ήταν «σπουδαίο επίτευγμα».

Την ίδια ώρα οι εφημερίδες κάνουν λόγο για «θριαμβευτική επιστροφή» η οποία «ζέστανε τις καρδιές του έθνους» σχολιάζοντας την παρουσία της Κέιτ Μίντλετον στον κυριακάτικο τελικό ανδρών του γκραν σλαμ τένις του Γουίμπλεντον.

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Times, «μετά από μια ταραχώδη χρονιά… η ομάδα των Ουίνδσορ κάνει τη δική της αντεπίθεση σε μια μέρα αθλητικού δράματος».

Σημειώνεται επίσης ότι η πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ, ως πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ήταν παρών στον τελικό του Βερολίνου. Συνοδευόταν δε από τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Τζορτζ.

Η παρουσία των δύο μεγαλύτερων παιδιών της οικογένειας στις σημαντικές αθλητικές αναμετρήσεις προκάλεσαν ένα κύμα συμπάθειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον «αδικημένο» μικρό πρίγκιπα Λούι που έμεινε σπίτι, με αίτημα «δικαιοσύνη για τον Λούι».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!