34.7 C
Nicosia
Τρίτη 2 Ιούλιος 2024 | 19:56

Γαλλία: Νίκη Λεπέν και τρίτο το κόμμα του Μακρόν-Κρίσιμος ο δεύτερος γύρος – Δείτε αποτελέσματα (live, φωτό)

Το «στρατόπεδο Μακρόν πρακτικά αφανίστηκε», δήλωσε πανηγυρικά η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός RN , που κέρδισε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σε μεγάλη απόσταση από το στρατόπεδο του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Γάλλοι έδειξαν «την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα σε επτά χρόνια περιφρονητικής και διαβρωτικής εξουσίας» του αρχηγού του κράτους Μακρόν, επεσήμανε η Λεπέν, που εκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο στη εκλογική της περιφέρεια.

Κάλεσε επίσης τους Γάλλους να δώσουν στο RN «την απόλυτη πλειοψηφία» στην Εθνοσυνέλευση.

Οι Γάλλοι «έδωσαν την τελική ετυμηγορία» στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, ηγέτης της ακροδεξιάς, του οποίου το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) κατέγραψε νίκη με μεγάλη διαφορά.

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου θα είναι «ένας από τους πιο καθοριστικούς σε ολόκληρη την ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας», που ιδρύθηκε το 1958, υποστήριξε ο Μπαρντελά, διαβεβαιώνοντας ότι θέλει να είναι «ο πρωθυπουργός όλων Γάλλων», ένας «πρωθυπουργός συνύπαρξης, που θα σέβεται το Σύνταγμα» αλλά θα είναι «αδιάλλακτος».

Σύμφωνα με τα exit polls το RN προηγείται στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας περίπου το 34% των ψήφων, η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), έρχεται δεύτερο με περίπου 29%, μπροστά από το κεντρώο μπλοκ του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό μεταξύ 20,5-23%.

Οι Γάλλοι «έδωσαν την τελική ετυμηγορία» στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, ηγέτης της ακροδεξιάς, του οποίου το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) κατέγραψε νίκη με μεγάλη διαφορά.

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου θα είναι «ένας από τους πιο καθοριστικούς σε ολόκληρη την ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας», που ιδρύθηκε το 1958, υποστήριξε ο Μπαρντελά, διαβεβαιώνοντας ότι θέλει να είναι «ο Πρωθυπουργός όλων των Γάλλων», ένας «Πρωθυπουργός συνύπαρξης, που θα σέβεται το Σύνταγμα» αλλά θα είναι «αδιάλλακτος».

Δείτε live

Ο Γάλλος Πρόεδρος από πλευράς του κάλεσε σε έναν «μεγάλο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων» στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ενάντια στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN).

«Η υψηλή συμμετοχή στον πρώτο γύρο (…) αποδεικνύει τη σημασία αυτών των εκλογών για όλους τους συμπατριώτες μας και την επιθυμία να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση», ανέφερε ο Μακρόν.

«Αντιμέτωπη με τον Εθνικό Συναγερμό, ήρθε η ώρα για έναν μεγάλο, ξεκάθαρο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε.

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) που αναδείχθηκε δεύτερη στον σημερινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας θα αποσύρει τους υποψηφίους της στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή σε περίπτωση που βρεθούν στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών, δήλωσε ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας.

«Η κατευθυντήρια γραμμή μας είναι απλή και σαφής: ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό», υπογράμμισε ο Μελανσόν, αντιδρώντας στην πρώτη θέση που φαίνεται να κερδίζει το ακροδεξιό κόμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τι συμβαίνει όταν κολυμπάμε και χτυπάει κεραυνός στη θάλασσα

Μεγάλη προσοχή απαιτείται τις επόμενες ημέρες με την αλλαγή του καιρού και κύριο χαρακτηριστικό τα μπουρίνια και τις συχνές κεραυνοπτώσεις. Το τραγικό δυστύχημα με την 13χρονη που έχασε τη...

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τρίτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 162,74 μονάδες και στο +0,77%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Πούτιν και Ερντογάν θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Καζακστάν

Ο Πούτιν συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον Σι τον Μάιο, όταν επισκέφθηκε την Κίνα στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία...

H σοκαριστική μεταχείριση των Κένεντι απέναντι στις γυναίκες – «Πάντα την έβγαζαν καθαρή»

Θάνατος από αεροπορικό δυστύχημα. Θάνατος από νερό. Θάνατος από αυτοκτονία. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις μοίρες των γυναικών που συνδέθηκαν με τους Κένεντι, όπως καταγράφει...

Επίθεση Συντεχνιών γιατρών κατά ΚΕΒΕ και ΟΕΒ για την απεργία στα νοσοκομεία

Η αντίδραση σας και η δήθεν έγνοια σας για τους ασθενείς, το μόνο που εξυπηρετεί είναι την προάσπιση των δικών σας συμφερόντων, αφού στοχεύετε...

Επτά νεκροί στις αντιτουρκικές διαδηλώσεις στη βόρεια Συρία

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία, σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και φρουρών των τουρκικών θέσεων σε τομείς της μεθορίου που ελέγχονται από τις τουρκικές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!