8.8 C
Nicosia
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025 | 5:35

Αντιδράσεις εναντίον της Apple από χρήστες – Την κατηγορούν για αντισημιτισμό

Η Apple υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι θα σταματήσει να προτείνει ένα emoji με παλαιστινιακή σημαία σε ορισμένους χρήστες iPhone όταν πληκτρολογούν την λέξη «Jerusalem» σε μηνύματα. Αυτό βέβαια είναι το μικρότερο από μια σειρά προβλημάτων της Apple.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Silicon Valley κατηγόρησε ένα σφάλμα λογισμικού (bug) για την προτροπή, η οποία προκάλεσε κατηγορίες ότι η Apple δείχνει αντισημιτισμό και προκατάληψη εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Γάζα, που έχει οδηγήσει στον θάνατο δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Η Apple δήλωσε στο AFP ότι η προγνωστική πρόταση emoji στο πληκτρολόγιο του iPhone δεν ήταν σκόπιμη και θα διορθωθεί στην επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος κινητής τηλεφωνίας της. Ο πόλεμος στη Γάζα, είναι πόλεμος και για τις μεγάλες πολυεθνικές τεχνολογίας οι οποίες επιλέγουν στρατόπεδο.

Πως έγινε viral ένα bug

Η ιδιορρυθμία επισημάνθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη Βρετανίδα τηλεπαρουσιάστρια Ρέιτσελ Ράιλι, ανανεώνοντας τη συζήτηση για το αν το Ισραήλ ή οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν δικαιωματικά την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους.

Είπε ότι το emoji με την παλαιστινιακή σημαία άρχισε να εμφανίζεται σε σχέση με την Ιερουσαλήμ μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος του iPhone.

Η Ράιλι υπέγραψε την ανάρτησή της ως «μια Εβραία γυναίκα που ανησυχεί για την παγκόσμια αύξηση του αντισημιτισμού».

«Αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ ελέω Θεού» ή «Κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ»;

Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ είναι μία από τις πιο ακανθώδεις διαμάχες στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ θεωρεί ολόκληρη την Ιερουσαλήμ ως την αιώνια, αδιαίρετη πρωτεύουσά του ελέω Θεού, ενώ οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν το ανατολικό τμήμα ως πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους που πασχίζουν να αποκτήσουν.

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ, μαζί με τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, κατακτήθηκαν από το Ισραήλ από την Ιορδανία και την Αίγυπτο στον πόλεμο του 1967 και έκτοτε θεωρούνται διεθνώς ως κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΟΗΕ καταδικάζει τους εποικισμούς ως παράνομους ή που οι πρεσβείες των χωρών που σέβονται τις αποφάσεις του ΟΗΕ βρίσκονται στο Τελ Αβίβ.

Πηγή:in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!