23 C
Nicosia
Δευτέρα 21 Οκτώβριος 2024 | 19:47

Αλβανία: Κινηματογραφική σύλληψη για υπόθεση διαφθοράς του πρώην προέδρου Ιλίρ Μέτα

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα συνελήφθη από την αστυνομία κατηγορούμενος για υποθέσεις διαφθοράς.

Ο εκπρόσωπος του Μέτα, Τέντι Μπλούσι, κατααδίκασε τη σύλληψη λέγοντας ότι «θα καταδικαστεί από όλους τους πατριώτες και έντιμους Αλβανούς».

Βίντεο που προβλήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν αστυνομικούς, φορώντας μάσκες, να σταματούν ένα μαύρο αυτοκίνητο και να βγάζουν έξω τον Μέτα, o οποίος έδειξε να αντιστέκεται.

Το Reuters δεν έχει επαληθεύσει το βίντεο.

«Αυτή η κυβέρνηση θα πληρώσει το τίμημα σε κάθε δρόμο και σε κάθε πλατεία», είπε ο Μπλούσι, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του Μέτα.

 

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την SPAK, την ειδική εισαγγελία για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος, απόκρυψη πλούτου

Το αλβανικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Reporter τόνισε ότι ο Μέτα κατηγορείται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και απόκρυψη του πλούτου του.

Άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις ίδιες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος.

Ο δικηγόρος του Μέτα επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για κατηγορίες διαφθοράς, τις οποίες ο πρώην πρόεδρος αρνείται.

Ο Μέτα, 55 ετών, διετέλεσε πρόεδρος από το 2017 έως το 2022 και στο παρελθόν είχε διατελέσει πρωθυπουργός και πρόεδρος της Βουλής.

Δεν είναι το μόνο πρόσωπο της αντιπολίτευσης που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Δημοκρατικού Κόμματος, έβαλαν φωτιά σε ξύλινες καρέκλες έξω από το κτίριο της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι ότι ένας από τους πολιτικούς τους, ο Έρβιν Σαλιαντζί, φυλακίστηκε για ένα χρόνο με κατηγορίες που ο ίδιος χαρακτήρισε ως πολιτικά υποκινούμενες.

«Δείχνουν» τον Ράμα

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα κατηγορήθηκε για διαφθορά για ενέργειες που έκανε όταν ήταν πρωθυπουργός. Ο Μπερίσα αρνείται επίσης οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατηγορεί τον σημερινό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι ενορχηστρώνει διώξεις μελών του κόμματος. Ο Ράμα αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΗΠΑ: Στην κόψη του ξυραφιού η διαφορά Χάρις-Τραμπ – Μάχη στήθος με στήθος σε επτά πολιτείες-κλειδιά

Αμφίρροπη παραμένει η μάχη μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ σε επτά πολιτείες-κλειδιά, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Σε δημοσκόπηση των Washington Post/Schar School, η αντιπρόεδρος...

Αλβανία: Κινηματογραφική σύλληψη για υπόθεση διαφθοράς του πρώην προέδρου Ιλίρ Μέτα

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα συνελήφθη από την αστυνομία κατηγορούμενος για υποθέσεις διαφθοράς. Ο εκπρόσωπος του Μέτα, Τέντι Μπλούσι, κατααδίκασε τη σύλληψη λέγοντας...

Στην Τεχεράνη κατέφυγε διάδοχος του Νασράλα – Σε πλήρη συναγερμό ασφαλείας ολόκληρο το Ιράν

Στην Τεχεράνη φέρεται να έχει καταφύγει ο Ναΐμ Κασέμ, αναπληρωτής ΓΓ της Χεζμπολάχ και φερόμενος ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Νασράλα. Σύμφωνα με...

Σε 48ωρη απεργία κατήλθαν οι φαρμακοποιοί στο ΓΝ Λεμεσού – Τι λέει ο ΟΚΥπΥ

Σχεδόν οι μισοί φαρμακοποιοί του φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», κατήλθαν την  Δευτέρα σε 48ωρη απεργία, ως αντίδραση στην...

Στα κέρδη επέστρεψε το ΧΑΚ

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει άνοδο κατά 0,93%, κλείνοντας στις 198,15 μονάδες. Άνοδο κατά 0,94%...

Στις 25 Νοεμβρίου απαντά στις κατηγορίες ο ύποπτος για τον φόνο στην Πέγεια

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα ο 50χρονος για τον φόνο που διαπράχθηκε στις 3 Ιουλίου στην Πέγεια με θύμα τον 43χρονο κουνιάδο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!