30.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 17:34

Υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης

Σε δίκη για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με τους βιασμούς της Ζιζέλ, με τις επόμενες εβδομάδες να αποτελούν δοκιμασία για όσους βρίσκονται στη αίθουσα του δικαστηρίου της Αβινιόν.

Εκτός από τον βασικό κατηγορούμενο τον επί 50 χρόνια σύζυγο της Ζιζέλ Πελικό, 51 άνδρες κατηγορούνται για τον βιασμό της από το 2011 έως το 2020, ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη, αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της.

Πλαισιωμένη από τους δύο δικηγόρους της, φορώντας χοντρά γυαλιά ηλίου και συνοδευόμενη από τη μεγαλύτερη κόρη της Καρολίν Νταριάν, η Ζιζέλ Πελικό θα αντιμετωπίσει τους βιαστές της για αρκετές εβδομάδες.

Γνωρίζουν το πρόσωπό της, αφού τους είχε καλέσει να τη βιάσουν ο σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό. Αλλά η ίδια βλέπει για πρώτη φορά τους βιαστές της.

Μαρτυρίες φρίκης

Το πρωί της Πέμπτης, ένας άνδρας που αναγνωρίστηκε μόνο ως Lionel R., 44 ετών, με βαθιά φωνή και μαύρο πουκάμισο και παντελόνι, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα.

Πατέρας τριών παιδιών και πρώην αλκοολικός, κατέθεσε πώς τον προσέγγισε η Ντομινίκ Πελικό στον ιστότοπο διαδικτυακών γνωριμιών Coco.fr.

«Μου λέει ότι είναι σε σχέση, μου κάνει μια μάλλον ασυνήθιστη πρόταση να κάνω σεξ με τη γυναίκα του, μου λέει ότι θα κοιμάται, μου μιλάει για υπνωτικά χάπια, μου λέει ότι τα παίρνει εκείνη ή ότι της τα δίνει εκείνος, δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν κάνω πολλές ερωτήσεις, ήμουν πεπεισμένος ότι επρόκειτο για παιχνίδι εκείνη τη στιγμή».

Οι κατηγορούμενοι προσέρχονται στην αίθουσα του δικαστηρίου με καλυμμένα τα πρόσωπά τους

Στις 2 Δεκεμβρίου 2018, ο Lionel R. επισκέφθηκε το σπίτι του Πελικό στο Μαζάν, κοντά στην Αβινιόν. Ο οικοδεσπότης του τον ανάγκασε να γδυθεί στο σαλόνι και στη συνέχεια τον οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, όπου ανακάλυψε την Gisèle Pelicot να κοιμάται και να είναι εντελώς γυμνή.

Ακολούθησε μισή ώρα βιασμού υπό το άγρυπνο βλέμμα του Πελικό, ο οποίος βιντεοσκοπούσε τη σκηνή και ψιθύριζε οδηγίες για να μην ξυπνήσει τη σύζυγό του.

«Κάποια στιγμή, εκείνη κουνήθηκε και μου ζήτησε να φύγω από το δωμάτιο. Τότε ήταν που συνήλθα λίγο. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα στο ότι δεν έπρεπε να ξυπνήσει μπροστά μου. Θα έπρεπε να είχα φύγει και να είχα αντιδράσει πολύ νωρίτερα, αλλά δεν ήμουν σε θέση να το κάνω εκείνη τη στιγμή», δήλωσε ο κατηγορούμενος στην επιτροπή των δικαστών.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι μέρος μιας τόσο άθλιας υπόθεσης»

Είχε επίγνωση ότι διέπραττε βιασμό, τον ρώτησαν.

«Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να το κάνω, αλλά καθώς δεν είχα ποτέ τη συγκατάθεση της Ζιζέλ Πελικό, μπορώ να πω μόνο ότι…». Δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη φράση του, σύμφωνα με το France24.

Ακόμη και μετά τη σύλληψη του Dominique Pelicot τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Lionel R. συνέχισε να βρίσκεται σε άρνηση.

«Ένα πρωί, είδα ένα άρθρο για έναν άνδρα που συνελήφθη επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από τις φούστες των γυναικών», λέει. «Στην αρχή έκανα τη σύνδεση, αλλά στη συνέχεια αρκετά γρήγορα είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα μπορούσε να είναι η δική μου ιστορία […] Δεν θα μπορούσα να είμαι μέρος μιας τόσο άθλιας υπόθεσης. Βρισκόμουν σε άρνηση».

«Σκέφτηκα να το καταγγείλω»

Ο Jacques C., 74 ετών, διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών, γνώρισε επίσης τον Πελικό στον ιστότοπο γνωριμιών Coco.fr.

Λίγες ώρες αφότου αντάλλαξαν για πρώτη φορά μηνύματα στις 24 Φεβρουαρίου 2020, ο Πελικό τον κάλεσε στο σπίτι του για να χαϊδέψει τη σύζυγό του, η οποία ήταν ναρκωμένη με υπνωτικά χάπια.

Ο Jacques C. λέει ότι δεν εξεπλάγη όταν ανακάλυψε την Ζιζέλ αναίσθητη στο κρεβάτι της: «Είχα αυτή την ιδέα ενός ασύδοτου ζευγαριού, όπου η σύζυγος μπορεί να κοιμόταν, ίσως επειδή ήταν ντροπαλό άτομο», εξηγεί στο εδώλιο του μάρτυρα.

Στη συνέχεια περιγράφει τη σκηνή στο σπίτι:

«Φτάνω, ο κ. Πελικό είναι γυμνός… και μου ζητά να γδυθώ στο σαλόνι. Όταν με πήγε στην κρεβατοκάμαρα, αισθάνθηκα ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς όπως νόμιζα ότι θα ήταν […] Μου είπε  να την χαϊδέψω, ψιθυρίζοντας. Το κάνω και παρατηρώ ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση».

H Ζιζέλ τελικά ταράχτηκε στον ύπνο της. «Ο Ντομινίκ μου ζήτησε να φύγω από το δωμάτιο, κάτι που με ανακούφισε, οπότε ντύθηκα. Όταν επέστρεψε του είπα ότι δεν ήθελα να βρίσκομαι εκεί».

Μόλις βγήκε από το σπίτι, ο κατηγορούμενος είχε μια στιγμή διαύγειας: «Όταν διέσχισα τον κήπο, σκέφτηκα να καταγγείλω το περιστατικό. Στη συνέχεια η ζωή επανήλθε στην πορεία της- την επόμενη μέρα πήγα πολύ νωρίς στη δουλειά και αυτό ήταν όλο», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν απόφαση της Ζιζέλ Πελικό να γίνει ανοιχτά η δίκη, απόφαση για την οποία έχει χειροκροτηθεί πολλές φορές.

 

Τις επόμενες ημέρες στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν επιπλέον στοιχεία της έρευνας για τον Ντομινίκ Πελικότ και τον τρόπο που προσέγγιζε τους άνδρες μέσω chat για σεξ, ιντερνετικά, και τους προσκαλούσε στο σπίτι τους.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των 50 που κατηγορούνται.

Πηγή: In.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ακροβάτης πέρασε από την Ασία στην Ευρώπη με slackline

Ο Jaan Roose το έκανε και πάλι! Ο 32χρονος Εσθονός ακροβάτης, αφού διέσχισε το Στενό της Μεσσίνας στην Ιταλία, με το μεγαλύτερο slackline που έχει...

Η καφετέρια που δεν σερβίρει καφέ σε κούπες αλλά σε πιπεριές

Εκεί που λές πως τίποτα δεν σου φαίνεται περίεργο σε αυτή την εποχή, έρχεται πάντα μια είδηση που σε κάνει να κάνεις το σταυρό...

Συμφωνίες δανείων €125 εκατ. με ΕΤΕπ για ανάπτυξη ΤΕΠΑΚ και φοιτ. εστίες στην Πάφο

Συμφωνίες δανείων συνολικού ύψους €125 εκατ, τα οποία θα δώσουν νέα ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις για...

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό χρέος μετά από 63 χρόνια

Το 100% του ΑΕΠ άγγιξε το δημόσιο χρέος της Βρετανίας, το υψηλότερο απί πεδο από τη δεκαετία του 1960, βάζοντας δύσκολα για τη νέα κυβέρνηση των...

Δάνειο 35 δισ. ευρώ για την Ουκρανία προτείνει η Κομισιόν

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικής βοήθειας, που συνδυάζει τον μηχανισμό δανειακής συνεργασίας για την Ουκρανία ύψους έως και 45 δισεκατομμυρίων ευρώ και ένα έκτακτο δάνειο μακροοικονομικής χρηματοδοτικής...

Λίβανος: Τριπλή επίθεση Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 140 ρουκέτες

Επίθεση σε τρία κύματα πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας συνολικά 140 ρουκέτες, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!