30.8 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 13:01

Ρωσία: Πυρκαγιά στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρωσίας, στην πόλη Ομσκ- Επτά τραυματίες

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρωσίας, στην πόλη Ομσκ, με αποτέλεσμα να διακομισθούν στο νοσοκομείο επτά άνθρωποι. Ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο τοπικός κυβερνήτης ξεκαθάρισε ότι η μονάδα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή της.

«Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο του Ομσκ είναι υπό έλεγχο. Το αυτόματο σύστημα ασφαλείας της μονάδας εντόπισε την πυρκαγιά στον τεχνολογικό εξοπλισμό…Η εταιρεία λειτουργεί κανονικά », αναφέρει σε ανακοίνωση του το διυλιστήριο, το μεγαλύτερο της Ρωσίας.

Περιορίστηκε στη μονάδα

Αργότερα ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε στην μονάδα, η οποία παράγει περίπου το 8% της συνολικής ποσότητας διυλισμένου πετρελαίου της Ρωσίας.

Ο τοπικός κυβερνήτης, Βιτάλι Κλοτσένκο, δήλωσε μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ότι επτά άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και ένας εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μονάδα, που ανήκει στην Gazprom Neft ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά δεν θα επηρεάσει το πλάνο παραγωγής, το οποίο θα μπορεί να εκπληρώσει χάρη στις πρόσθετες δυνατότητες παραγωγής που διαθέτει.

Ισχυρή έκρηξη

Ορισμένες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε πολλές συνοικίες της πόλης αυτής της δυτικής Σιβηρίας, η οποία βρίσκεται 2.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Δύο πηγές που γνωρίζουν λεπτομέρειες δήλωσαν ότι από την πυρκαγιά επλήγη μια μονάδα απόσταξης αργού, η CDU-11, μία από τις δύο μεγαλύτερες μονάδες πρωτογενούς διύλισης του διυλιστηρίου.

Η άλλη μονάδα πρωτογενούς διύλισης, η CDU-10, ήταν ήδη αδρανής λόγω πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στις αρχές Αυγούστου. Η κάθε μία από τις μονάδες CDU-10 και CDU-11, έχουν την δυνατότητα να παράγουν περίπου 8,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον χρόνο.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν κατέστη άμεσα σαφής. Αρκετά ρωσικά διυλιστήρια έχουν δεχθεί από επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το διυλιστήριο του Ομσκ παρήγαγε περισσότερους από 21 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (420.000 βαρέλια ημερησίως) αργού πετρελαίου το 2022.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που συνελήφθη με την κατηγορία ότι σκόπευε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου

Ο επιχειρηματίας που κατηγορείται από το Ισραήλ ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για τη δολοφονία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ ή του επικεφαλής...

Νέες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας στις 23-26 Σεπτεμβρίου

Ολονύχτιες εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας θα πραγματοποιούνται από τις 23 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, και καλούνται οι...

Στην τελική ευθεία για σχηματισμό Κυβέρνησης υπό τον Μπαρνιέ η Γαλλία

Στην τελική ευθεία προς τον σχηματισμό Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ δείχνει να έχει εισέλθει η Γαλλία, όπου εμφανή είναι ωστόσο, 70 ημέρες...

Στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας η απόφαση απόλυσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Με την πράξη υπ’ αριθμόν 876/2024 η Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου απέλυσε τον Οδυσσέα Φ. Μιχαηλίδη από την θέση του Γενικού Ελεγκτή,...

Υπό κράτηση άλλοι δύο ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»

Διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 22χρονου και 24χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν την Τετάρτη, ως ύποπτοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν...

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετός διεργασιών με το βλέμμα στα κομματικά όργανα και στις ανακοινώσεις Κασσελάκη

Σε ένα κρίσιμο τριήμερο, που θα κορυφωθεί με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν μέσω έντονων διεργασιών και αντεγκλήσεων των...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!