Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

17.1 C
Nicosia
Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 | 7:39

Οδικό χάρτη για πράσινη μετάβαση του αγροδιατροφικού τομέα εξέδωσε η Κομισιόν

Οδικό χάρτη για τη μετάβαση του αγροδιατροφικού τομέα σε πιο πράσινες πολιτικές και ψηφιακές πολιτικές, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιομηχανία μεταποίησης τροφίμων, έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν έπειτα από διαβουλεύσεις με τα κράτη μέλη και ενδιαφερόμενους φορείς, όπως ενώσεις και συνδέσμους του συγκεκριμένου κλάδου και σχετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο οδικός χάρτης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσδιορίζει προκλήσεις και ευκαιρίες ειδικά για τα συστήματα παραγωγής και πώλησης τροφίμων, και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις.

Όπως τονίζεται, η ανταγωνιστικότητα και η ανθεκτικότητα του συστήματος τροφίμων απαιτεί να υπάρχουν δίκαια κέρδη για όλους τους φορείς της αλυσίδας αξίας, έξυπνες επενδύσεις βιωσιμότητας για τον περιορισμό του πληθωρισμού στα τρόφιμα, στήριξη της διεθνούς ελκυστικότητας των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ και εφαρμογή κυκλικών επιχειρηματικών μοντέλων.

Βάσει του οδικού χάρτη, οι βιομηχανικοί φορείς προτρέπονται να υιοθετήσουν τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ για τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές και πρακτικές εμπορίας τροφίμων, ενώ παράλληλα προτείνονται δράσεις για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας, για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων οργανισμών υποστήριξης των επιχειρήσεων και για την αύξηση της ενημέρωσης σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης έρευνας και καινοτομίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

Επιπλέον, στο έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα παρουσιάζονται οι πολιτικές και τα προγράμματα της ΕΕ που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη στήριξη της μετάβασης προς ένα πράσινο, ψηφιακό και ανθεκτικό βιομηχανικό οικοσύστημα στην ΕΕ στον αγροδιατροφικό τομέα. Οι εθνικές και περιφερειακές αρχές καλούνται επίσης να κινητοποιήσουν ανάλογες πολιτικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟδικό χάρτη για πράσινη μετάβαση του αγροδιατροφικού τομέα εξέδωσε η Κομισιόν