23.9 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 0:39

«Η Ρωσία θα παραμείνει απειλή για το ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από τον πόλεμο», προειδοποιεί κορυφαίος Διοικητής

Ο στρατηγός G. Cavoli, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ και Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα παραμείνει μια διαρκής απειλή για το ΝΑΤΟ και την παγκόσμια ασφάλεια, ανεξάρτητα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία θα αποτελεί μακροπρόθεσμη απειλή για τη συμμαχία»

«Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά την ολοκλήρωση του πολέμου στην Ουκρανία … πιστεύω ότι η Ρωσία θα αποτελεί μακροπρόθεσμη απειλή για τη συμμαχία, θα έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με τη Ρωσία για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Cavoli σε εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου στις 17 Μαΐου.

Ενώ η Ρωσία έχει αναπτύξει μοντέλα όπλων που δεν είναι «υψηλής ποιότητας» κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο Cavoli σημείωσε την ταχεία ανασύσταση της στρατιωτικής ισχύος του Κρεμλίνου σε ποσότητα ως αιτία ανησυχίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πενταγώνου, η Ρωσία έχει υποστεί περίπου 315.000 απώλειες από την έναρξη του πολέμου και 20 από τα μεσαία έως μεγάλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της έχουν βυθιστεί, καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από το 2022.

Παρ’ όλα αυτά, ο Cavoli σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία είναι πλέον μεγαλύτερος από ό,τι ήταν στην αρχή της σύγκρουσης και θα συνεχίσει να αναπληρώνει γρήγορα τις απώλειές του μεταπολεμικά.

«Η Ρωσία θα είναι σε καλό δρόμο για να επεκτείνει το μέγεθος του στρατού της, έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Cavoli.

«Έχει αυξήσει τη βιομηχανική παραγωγή και την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Θα παραταχθεί στα δυτικά τμήματα της Ρωσίας και στα συνδεδεμένα έθνη, ίσως στα σύνορα με το ΝΑΤΟ, και θα είναι μια μεγάλη δύναμη».

Υπογράμμισε ιδιαίτερα τις αεροπορικές δυνάμεις των μελών του ΝΑΤΟ ως μια «μεγάλη και αναπτυσσόμενη επιτυχία», σημειώνοντας ότι η σημερινή τους κατάσταση είναι καλά εκπαιδευμένη και καλά εξοπλισμένη, με σχέδια για περαιτέρω ενίσχυση του στόλου.

«Είμαι πολύ σίγουρος για την ικανότητά μας να διεξάγουμε πόλεμο υψηλού επιπέδου»

Τέλος τόνισε πως «Είμαι πολύ σίγουρος για την ικανότητά μας να διεξάγουμε πόλεμο υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο Cavoli.

«Προχωράμε γρήγορα στην τέταρτη και πέμπτη γενιά, αποκλειστικά σε ολόκληρη τη συμμαχία. Μέχρι το 2030, θα υπάρχουν περισσότερα από 600 F-35 στη συμμαχία στην Ευρώπη».

Πηγή: airandspaceforces

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!