23.8 C
Nicosia
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026 | 23:14

«Η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι παράνομη – ανήθικη», λέει ο Μπαχτσελί

«Mη νομιμοποιημένη»  χαρακτήρισε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν και υποστήριξε ότι θα «βλάψει τις περιφερειακές και παγκόσμιες ισορροπίες».

Μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Μπαχτσελί περιέγραψε την επίθεση ως «παράνομη», «εκτός δικαίου» και «ανήθικη», ενώ απέδωσε την εξέλιξη σε «προκλήσεις» του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του MHP επικαλέστηκε τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2026, μετά από γύρο διαβουλεύσεων στη Γενεύη, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ομάν είχε δηλώσει πως η Τεχεράνη φέρεται να αποδέχθηκε πλαίσιο «μηδενικού αποθέματος» εμπλουτισμένου ουρανίου και ότι υπήρχαν μηνύματα «προόδου» από τις δύο πλευρές.

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι «με το πρόσχημα των διαπραγματεύσεων στήθηκε παγίδα» σε βάρος του Ιράν.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, λέγοντας ότι «η δολοφονία του είναι αθλιότητα» και κάνοντας λόγο για «διείσδυση πρακτόρων» στο εσωτερικό του Ιράν.

Ο πρόεδρος του MHP συνέδεσε τις εξελίξεις με την ανάγκη «εθνικής ενότητας» στο εσωτερικό, υποστηρίζοντας ότι τα γεγονότα στο Ιράν δείχνουν πόσο «κοντά» μπορεί να φτάσει η απειλή και πως «το εσωτερικό μέτωπο» είναι κρίσιμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣ«Η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι παράνομη – ανήθικη», λέει ο...