27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 3:55

Αερόστατα με σκουπίδια και περιττώματα στέλνει ο Κιμ στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα προειδοποίησε όσους κατοίκους ζουν κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα να προσέχουν ιδιαίτερα καθώς το καθεστώς της Πιονγκ Γιάνγκ κατευθεύνει προς τη γείτονα, αεροστάτα που περιέχουν πάσης φύσεως σκουπίδια και περιττώματα.

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο στρατός της Νότιας Κορέας την Τετάρτη, έδειξαν αερόστατα με πλαστικές σακούλες δεμένες πάνω τους.

Άλλες φωτογραφίες έδειχναν σκουπίδια σκορπισμένα γύρω από τα πεσμένα αερόστατα με τη λέξη «περιττώματα» γραμμένη σε μια από τις σακούλες.

Πάνω από 150

Μέχρι την Τετάρτη, είχαν εντοπισθεί περισσότερα από 150 τέτοια μπαλόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Κάποια εξ αυτών είχαν προσγειωθεί στο έδαφος, ενώ άλλα αιωρούντο ακόμη, αναφέρουν νοτιοκορεατικές στρατιωτικές πηγές.

Μερικά από τα αερόστατα έχουν μάλιστα διανύσει μεγάλες αποστάσεις, φτάνοντας μέχρι τις νοτιοανατολικές επαρχίες της Νοτίου Κορέας.

Τα μπαλόνια που έπεσαν φαίνεται να μετέφεραν διάφορα σκουπίδια, όπως πλαστικά μπουκάλια, μπαταρίες, παλιά παπούτσια και πιθανότατα κόπρανα, δήλωσε αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου της Ν. Κορέας.

Ο στρατός της Νοτίου Κορέας είπε ότι άγνωστα αντικείμενα που πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα εντοπίστηκαν κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο Κορέες. Προέτρεψε μάλιστα τον κόσμο να μην πλησιάζει και να αναφέρει στον στρατό ή την αστυνομία κάθε τέτοιο αερόστατο που βλέπει.

Πάντως τόσο η μονάδα εκρηκτικών μηχανισμών του στρατού όσο και η ομάδα απόκρισης χημικού και βιολογικού πολέμου έχουν αναπτυχθεί για να επιθεωρήσουν και να περισυλλέξουν τα αντικείμενα.

«Αυτές οι πράξεις της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας», ανέφερε ο νοτιοκορεατικός στρατός, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap. «Προειδοποιούμε αυστηρά τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αμέσως αυτές τις απάνθρωπες και χυδαίες πράξεις».

Η εκδίκηση με αερόστατα ξεκίνησε αφότου ο Κιμ Κανγκ-ιλ, υφυπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ότι το καθεστώς θα απαντούσε στα φειγ βολάν που έφθασαν στα εδάφη της χώρας από τα νότια.

Αερομαχίες

«Θα ληφθούν μέτρα κατά της συχνής διασποράς φυλλαδίων και άλλων σκουπιδιών [από τη Νότια Κορέα] κοντά στις συνοριακές περιοχές», δήλωσε ο Κιμ και διευκρίνισε:

«Σωροί από άχρηστα χαρτιά και βρομιές θα διασκορπιστούν σύντομα στις παραμεθόριες περιοχές».

Για χρόνια, Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές αλλά και Βορειοκορεάτες αποστάτες έστελναν μπαλόνια στη Βόρεια Κορέα που μετέφεραν φυλλάδια με περιεχόμενο ποτυ αφεν΄ςο επικρίνει το καθεστώς, αφετέρου προτρέπει τους Βορειοκορεάτες να ξεσηκωθούν ενάντια στη δυναστεία Κιμ που κυβερνά τη χώρα για δεκαετίες.

Κατά καιρούς τα μπαλόνια αυτά κουβαλούν ακόμη και στικάκια USB με βίντεο κλιπ της K-pop, η οποία είναι απαγορευμένη στο Βορρά.

Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!