20.8 C
Nicosia
Τρίτη 19 Νοέμβριος 2024 | 12:52

Εστιατόριο τυριού σε μαούνα σε κανάλι του Λονδίνου

Θεωρείται ότι οι Βρετανοί στερούνται κουλτούρας τυριού – το μοναδικό βρετανικό τυρί που παραδέχονται οι Γάλλοι είναι το Stilton – αλλά εδώ και λίγο καιρό στο Grand Union Canal, στο Πάτινγκτον του Λονδίνου, είναι μονίμως προσδεδεμένη μια μαούνα την οποία το αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects έχει μετατρέψει σε ένα ρεστοράν που εστιάζει στο τυρί.

Το σχέδιο του The Cheese Barge αντλεί από την τοπική κληρονομιά της περιοχής, τα παραδοσιακά πλεούμενα του καναλιού και έχει ευθεία αναφορά στο βιβλιοπωλείο-περίπτερο Electa που δημιούργησε το 1991 ο James Stirling στους κήπους του Arsenal στη Βενετία (και το οποίο ως αρχιτεκτόνημα ευθέως αναφέρεται σε πλεούμενο).

Credit: Adam Richards Architects

«Υπήρχε κάτι πραγματικά ωραίο στο να σχεδιάζεις ένα πλεούμενο το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα αρχιτεκτόνημα το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα πλεούμενο» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Άνταμ Ρίτσαρντς.

Το ρεστοράν δημιουργήθηκε μέσα σε μια μήκους 20 μέτρων μαούνα με ταράτσα-κατάστρωμα. Στο πίσω μέρος του ρεστοράν, μια δομή σαν σημαδούρα που στεγάζει την κουζίνα συνδέεται με εξωτερική γέφυρα με το εστιατόριο.

Credit: Adam Richards Architects

Μια στέγη από πατιναρισμένο αλουμίνιο σκεπάζει το πλεούμενο, θυμίζοντας τα καλύμματα από μπλε μουσαμά που τυπικά χρησιμοποιούνταν για να καλύπτουν τα εμπορεύματα που μετέφεραν οι μαούνες.

Το στούντιο ντιζάιν εσωτερικών χώρων Raven Collective διατήρησε το βιομηχανικό ύφος και στο εσωτερικό, ενώ εκεί γίνεται ευρεία χρήση ναυτικών μοτίβων (επιτοίχια φωτιστικά πλοίων, μικρές δέστρες και ναυτικές επιτραπέζιες λάμπες).

Credit: Adam Richards Architects

Τα τζάμια που περιβάλλουν πλήρως το ρεστοράν επιτρέπουν στους συνδαιτημόνες να βλέπουν έξω στο κανάλι και στους περαστικούς να ρίχνουν ματιές στο εσωτερικό του ρεστοράν.

«Ανέκαθεν είχαμε την πρόθεση να δημιουργούμε διασκεδαστικές εμπειρίες εστίασης και τι θα ήταν πιο διασκεδαστικό από το να τρως τα καλύτερα των βρετανικών τυριών στο Grand Union Canal» τόνισε ο ιδρυτής του The Cheese Bar, ο Μάθιου Κάρβερ.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects ιδρύθηκε το 2002.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ.Υγείας: Στόχος η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε ρευματοπαθείς

Το Υπουργείο Υγείας διαχρονικά στηρίζει τις προσπάθειες του Συνδέσμου Ρευματοπαθών Κύπρου και στοχεύει στην προσφορά ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ρευματοπαθή, δήλωσε...

Έξαρση λοιμώξεων του αναπνευστικού – Στο 90% η πληρότητα στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Το 90% αγγίζει η πληρότητα αυτή την περίοδο στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται κυρίως νήπια και παιδιά κάτω των 4 ετών με λοιμώξεις του...

Έρευνα για διαφορετική τιμολόγηση καυσίμων μεταξύ επαρχιών ζητεί ο Σύνδ. Καταναλωτών

Τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν σε βάθος για να διαφανούν οι λόγοι της διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής μεταξύ των επαρχιών στο θέμα της τιμής των...

Το Κίεβο πραγματοποίησε το πρώτο χτύπημα στη Ρωσία με τους ATACMS σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ

Oι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να πραγματοποίησαν το πρώτο τους χτύπημα σε περιοχή εντός του ρωσικού εδάφους με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, μετέδωσε το πρακτορείο...

Αυτός είναι ο 41χρονος που καταζητείται για βία στην οικογένεια

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του HRISTO IGNATOV, 41 ετών από τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο διερεύνησης σοβαρής μορφής αδικημάτων. Σύμφωνα...

«Πάγωσε» η οικοδομική δραστηριότητα, λέει ο Αβέρωφ για απεργία – Ζητά να βρεθεί η χρυσή τομή

«Συμπληρώθηκαν 15 μέρες απεργίας των συντεχνιών στη βιομηχανία μπετόν και η οικοδομική δραστηριότητα στην Κύπρο έχει παγώσει», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας παράλληλα «εργοδότες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!