Ένα κωμικοτραγικό φαινόμενο λαμβάνει χώρα στο twitter, στον απόηχο των θλιβερών γεγονότων που σημειώθηκαν την Τετάρτη (06/1) στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ.
Τα πρωτοφανή επεισόδια της εισβολής των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, όπου το Κογκρέσο θα επικύρωνε την εκλογή Μπάιντεν, οδήγησαν στον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και προκάλεσαν την οργή χιλιάδων Αμερικανών και πολιτών όλου του πλανήτη.
Τα social media πήραν φωτιά, ωστόσο, κάποιοι χρήστες φαίνεται πως “τυφλώθηκαν” από θυμό και μπέρδεψαν κάποια πράγματα.
Συγκεκριμένα, εδώ και μερικές ώρες όλο το twitter συζητά για τον «Via Getty», έναν από τους διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ που αποθανατίστηκε να κλέβει μία εξέδρα μέσα από το Καπιτώλιο. Η φωτογραφία του κάνει τον γύρο του διαδικτύου συνοδεία της φράσης «Via Getty», με τους χρήστες να ζητούν έξαλλοι τον εντοπισμό του και την σύλληψή του, θεωρώντας πως έχουν βρει την ταυτότητά του.
Ωστόσο, οι χρήστες δεν κατάλαβαν πως δεν πρόκειται περί ονόματος, αλλά για την πηγή της φωτογραφίας του διαδηλωτή, που προέρχεται από το πρακτορείο Getty Images.
Την γκάφα ξεκίνησε η δημοσιογράφος Ryan Lizza, η οποία έγραψε το πρώτο tweet όπου ο διαδηλωτής της φωτογραφίας αναφερόταν ως «Via Getty». Από εκεί και πέρα, το tweet κοινοποιήθηκε δεκάδες φορές και έγινε viral.
Όταν η δημοσιογράφος κατάλαβε το λάθος της, φαίνεται πως προσπάθησε να “σώσει” την κατάσταση και επανήλθε με νέο tweet, στο οποίο ξεκαθάριζε πως «Via Getty» δεν είναι το όνομα του άντρα, αλλά το φωτογραφικό πρακτορείο από όπου προέρχεται το καρέ.
Ο άντρας της φωτογραφίας εν τέλει ταυτοποιήθηκε ως Adam Johnson.