36.7 C
Nicosia
Πέμπτη 20 Ιούνιος 2024 | 18:10

Πώς προέκυψε το όνομα της Google

Το χρησιμοποιούμε όλοι σε καθημερινή βάση και μάλιστα… πάρα πολλές φορές! Ο λόγος φυσικά για το Google, το οποίο βρίσκεται στη ζωή μας από το 1996 και σήμερα -σχεδόν 30 χρόνια μετά- αποτελεί καθημερινό συνεργάτη όλων μας.

Ελάχιστοι όμως γνωρίζουμε τι σημαίνει η λέξη Google, καθώς και από που προέρχεται.

«Είναι το Google ακρωνύμιο;» ήταν η ερώτηση, η οποία έφερε… δεκάδες απαντήσεις και θεωρίες σχετικά με την προέλευση του ονόματος της εταιρείας.

Μια δημοφιλής αλλά λανθασμένη θεωρία υποστήριζε ότι το Google σημαίνει «Παγκόσμιος Οργανισμός Προσανατολισμένης Ομαδικής Γλώσσας της Γης», ωστόσο αυτή η θεωρία απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Ποια είναι η αλήθεια

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Google ιδρύθηκε από τους Sergey Brin και Larry Page το 1998, ενώ ήταν διδακτορικοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Το όνομα της εταιρείας δεν είναι κάποιο ακρωνύμιο, αλλά ένα παιχνίδι με τη λέξη «Googol» («Γκούγκολ»).

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μαθηματικά, το googol είναι ο μαθηματικός όρος για το 10 σε δύναμη του 100 ή το 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά – ένας αφάνταστα μεγάλος αριθμός.

Ο όρος «googol» επινοήθηκε το 1920 από τον Milton Sirotta, τον εννιάχρονο ανιψιό του Αμερικανού μαθηματικού Edward Kasner, ο οποίος τον έκανε γνωστό το 1940 στο βιβλίο του «Mathematics and the Imagination». Το σκεπτικό του αγοριού ήταν ότι ένας τόσο γελοιωδώς μεγάλος αριθμός άξιζε ένα εξίσου ιδιόρρυθμο όνομα.

Πώς φτάσαμε στο «Google»

Όταν, λοιπόν, ο Larry Page και η ομάδα του έκαναν καταιγισμό ιδεών για το όνομα της εταιρείας, κάποιος πρότεινε το «Googol». Ο Page ζήτησε τότε από έναν φίλο του να ελέγξει αν το domain ήταν διαθέσιμο. Ωστόσο, ο φίλος το έγραψε λάθος ως «Google», το οποίο ο Page αποφάσισε ότι προτιμούσε. Έτσι, γεννήθηκε η Google Inc.

Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στην ουσία, μία από τις ισχυρότερες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο ονομάστηκε μετά από ένα τυπογραφικό λάθος σε μια μπάρα αναζήτησης.

Πηγή: In.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Οι 5 προκλήσεις για τον επόμενο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Το κεφάλι «μέσα» τώρα για τον διάδοχο του Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς μόλις μετακομίσει ο Μαρκ Ρούτε στο γραφείο του ΝΑΤΟ, δεν θα έχει και πολύ καιρό για περίοδο μέλιτος…! Η...

Πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας – Μάχες με τις φλόγες

Αντιμέτωπες με πολλά πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια είναι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, με φόντο τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους εν μέσω συνθηκών ξηρασίας που έχουν σημάνει κατάσταση...

Με χρέη και κατασχέσεις ακινήτων του σε πλειστηριασμούς ο Απόστολος Λύτρας

Διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις ακινήτων και πλειστηριασμοί είναι  ένα σύνθετο παζλ με το οποίο ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, φαίνεται να πάλευε τα τελευταία χρόνια. Ενα παζλ που...

Χαρτσιώτης: Ενισχύεται η ετοιμότητα πυρόσβεσης – Από το 2025 η απόκτηση ιδίων πτητικών μέσων

Την ενίσχυση της πυροσβεστικής ετοιμότητας με ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης...

Υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της διαδικασίας εναντίον του το Σεπτέμβριο ο Αϊκούτ

Να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η δικαστική διαδικασία εναντίον του ο Τουρκο-εβραίος επιχειρηματίας ανάπτυξης γης στα κατεχόμενα σε ε/κ...

Εκκρεμότητες σε θέματα μεταρρύθμισης ΤΑ διαπιστώνουν ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

Δέκα μέρες πριν από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες σε αριθμό πρακτικών και λειτουργικών ζητημάτων, κάποια από τα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!