Δέκα μικρά panda έκαναν της πρώτη τους δημόσια εμφάνιση την Τετάρτη, με φόντο την κινεζική πρωτοχρονιά.
Τα δέκα πάντα είναι ηλικία από τεσσάρων έως έξι μηνών, σύμφωνα με το Κέντρο Διατήρησης και Έρευνας της Κίνας για τα γιγάντια πάντα, στην επαρχία Σιτσουάν.Τα ασπρόμαυρα χνουδωτά πάντα εμφανίστηκαν σε παιδική χαρά στο κέντρο, που έχει στολιστεί –μεταξύ άλλων- με φαναράκια και σημαίες για την πρωτοχρονιά.
Καλάθια μπαμπού γεμάτα λιχουδιές προσφέρθηκαν στα πάντα, με γραμμένο στην εξωτερική πλευρά τον κινεζικό χαρακτήρα «fu», που σημαίνει καλή τύχη.
Η Κίνα υπερηφανεύεται για τις προσπάθειές της να διατηρήσει ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τα γιγάντια πάντα θεωρούνται επίσης σύμβολο της χώρας και μέρος της πολιτιστικής της διπλωματίας.
Αν και η Κίνα χρησιμοποιεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο από το 1912, το νέο κινεζικό έτος βασίζεται στο αρχαίο κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο και είναι κινητή εορτή.
Η πρώτη ημέρα του κινεζικού ημερολογίου, βάσει του οποίου καθορίζονται οι παραδοσιακές γιορτές, είναι η ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης, μετά από το χειμερινό ηλιοστάσιο.
Οι εορτασμοί διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες και ολοκληρώνονται με το φεστιβάλ των φαναριών.
Το κινεζικό σεληνο-ηλιακό ημερολόγιο εγγράφεται σε έναν κύκλο 12 ετών, κάθε ένα από οποία συμβολίζονται από ένα ζώο, που συνδέονται με τα πέντε στοιχεία, δημιουργώντας ένα σύστημα συνδυασμών που επανέρχεται κάθε 60 χρόνια.
Φέτος, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η Κίνα υποδέχεται το έτος του Ταύρου.