22.9 C
Nicosia
Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2024 | 2:35

Παράτησε την καλοπληρωμένη δουλειά της γιατί ήθελε να δουλεύει από σπίτι

Μια γυναίκα μίλησε αφότου παραιτήθηκε από την καλοπληρωμένη της δουλειά αφού είπε ότι θα απαιτούσαν από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση.

Η Felicia, της οποίας το επίθετο δεν έχει γίνει γνωστό, μίλησε στο Insider για το ότι μετά την πανδημία κατάλαβε πως στο σπίτι δουλεύει καλύτερα. Όμως η εταιρεία της δεν το δέχτηκε.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού – και τους κανονισμούς που περιορίζουν τις κοινωνικές επαφές και τη δυνατότητα των ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – πολλές επιχειρήσεις έπρεπε να προσαρμοστούν και να μετακινηθούν στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες συνθήκες εργασίας.

Παρά την χαλάρωση των περιορισμών – ο κόσμος βγαίνει σιγά – σιγά στην άλλη πλευρά της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης – ορισμένες εταιρείες συνέχισαν να επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργάζονται πλήρως από το σπίτι ή έχουν υιοθετήσει ένα υβριδικό πρότυπο στυλ εργασίας.

Το γραφείο της Felicia υποστήριξε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας για ενάμιση χρόνο, το οποίο της επέτρεπε να εργάζεται δύο ημέρες στο γραφείο και τρεις ημέρες στο σπίτι, ωστόσο, πρόσφατα της είπαν από τη δουλειά της ότι πρέπει να επιστρέψει στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Η Felicia καθόταν στην κίνηση στο δρόμο για τη δουλειά της, τονίζοντας ότι μπορεί να καθυστερήσει σε μια συνάντηση όταν ρώτησε: “Γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου όταν δεν είναι καν απαραίτητο;”

Είπε στο Insider: “Ξέρω πώς να κάνω τη δουλειά μου. Δεν χρειάζεται να είμαι σε γραφείο για να κάνω τη δουλειά μου. Απλώς ήξερα ότι δεν ήθελα να επιστρέψω σε αυτό που ένιωθα σαν πριν. Διαπίστωσα ότι έκανα πολύ περισσότερη δουλειά όταν δούλευα τις μέρες μου στο σπίτι. Εφτασα στο σημείο που απλά δεν γινόταν. Και αποχώρησα από έναν μισθό άνω των 100.000 $ ετησίως (£ 80.000 ετησίως) για να αναζητήσω θέσεις που έχουν υβριδικές επιλογές ώστε να μπορώ να έχω αυτή την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής”

Η Felicia σημειώνει επίσης ότι συχνά κατέληγε να εργάζεται περισσότερο αν χρειαζόταν να πάει στο γραφείο, και έπρεπε να τελειώσει τη δουλειά μετά την επιστροφή της στο σπίτι λόγω των περισπασμών στο χώρο εργασίας.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια δεν εργάστηκε στο μέγιστο των δυνατοτήτων της κατά τη διάρκεια της υβριδικής εργασίας στο σπίτι.

Η Felicia βρίσκεται τώρα στο κυνήγι για άλλο διοικητικό ρόλο, αλλά θα υποβάλει αίτηση ή θα αποδεχτεί μια προσφορά εργασίας μόνο εάν η εταιρεία υποστηρίζει την υβριδική εργασία – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πληρώνεται λιγότερο.

Πηγή: e-radio.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: 13 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου την...

ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν θα αναλάβουν ευθύνη για τον δραπέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, ρίχνοντας πυρά σε Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας. Από τα πυρά του ΑΚΕΛ...

Ελλάδα: Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους...

Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου

Γρήγορα εξιχνιάστηκε η δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα, μετά την ομολογία της συζύγου του ότι εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα τα ξημερώματα με μαχαίρι...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:18 το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και...

Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό

Ο ιρανικός αερομεταφορέας Iran Air ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ειδικότερα, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!