23.8 C
Nicosia
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 | 10:48

Οι δύο σχολές σκέψης για αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Δεν έχουμε ενδιατρίψει στις κυβερνητικές προτάσεις για την περιβόητη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όμως θεωρούμε αναγκαία αυτή την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.

Και είναι αναγκαία, γιατί το υπάρχον σύστημα νοσεί, περιλαμβάνει αναχρονιστικές πρακτικές και τέλος δεν συμβάλλει στους πραγματικούς στόχους μιας σωστής και αξιόπιστης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μας.

Κανονικά, οι πρώτοι που θα έπρεπε να αξιώνουν ένα νέο σύστημα αξιολόγησης είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βιώνουν τις στρεβλώσεις και τις αδικίες του υπάρχοντος συστήματος.  Όμως, να αξιώνουν ένα αντικειμενικό, αξιόπιστο και λειτουργικό σύστημα για εξυπηρέτηση της παιδείας και της εκπαίδευσης κι’ όχι των συνδικαλιστικών συμφερόντων τους.

Διότι, ακριβώς εδώ είναι το όλο πρόβλημα.  Το μεν Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να αλλάξει πράγματα στην παιδεία με την νέα αξιολόγηση, ενώ οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να εξασφαλίσουν περισσότερα ωφελήματα για τα μέλη τους.

IOS 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΠΑΡΑΞΕΝΑΟι δύο σχολές σκέψης για αξιολόγηση εκπαιδευτικών