20.4 C
Nicosia
Παρασκευή 4 Οκτώβριος 2024 | 8:32

Λάρισα: 51χρονη έμεινε κλεισμένη 42 χρόνια στο σπίτι της !

Έγκλειστη για 42 χρόνια στο σπίτι της παρέμεινε 51χρονη στη Λάρισα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ («Ελευθερία»), τη δραματική αυτή οικογενειακή ιστορία αποκάλυψε ο αιφνίδιος θάνατος μιας 76χρονης Λαρισαίας.

Στη Λάρισα, όπου και ζούσε, συγκατοικούσε με την 51χρονη κόρη της, η οποία είχε να βγει από το διαμέρισμά τους από την ηλικία των 9 ετών! Η 76χρονη συνταξιούχος βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού της ενώ επέστρεφε από την αγορά. Την εντόπισε νεκρή μια συγγενής της, αλλά η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας αποκάλυψε το οικογενειακό «μυστικό», αφού η 51χρονη κόρη της άτυχης συνταξιούχου δεν είχε βγει από το διαμέρισμά της από τότε που ήταν μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 51χρονη φαίνεται να έχει αντίληψη της κατάστασης.

Ωστόσο, η κοινωνική διερεύνηση της υπόθεσης κρίθηκε επιβεβλημένη από την Εισαγγελία Λάρισας, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, έχουν να κάνουν με τους λόγους για τους οποίους η οικογένεια της 51χρονης την κρατούσε κλεισμένη στο διαμέρισμα, σε κεντρική συνοικία της Λάρισας.

Ο πατέρας της 51χρονης απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια, ενώ μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία της 76χρονης στη γενέτειρά της θα πρέπει να εξεταστεί το περιβάλλον στο οποίο θα παραμείνει εφεξής η 51χρονη.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας που ερευνά την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες θανάτου της 76χρονης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο θάνατος της 76χρονης εκτιμάται πως οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου

Σε σχετική ανακοίνωσή τους για την υπόθεση, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων αναφέρουν πως το περασμένο Σάββατο οι τοπικές αστυνομικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή τους.

Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα κοινωνική λειτουργός και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων βρίσκονται δίπλα στη συγκεκριμένη γυναίκα. «Οι έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου μας έχουν διαμορφώσει μια πρώτη, αλλά σαφή εικόνα για την υπόθεση και σταδιακά δρομολογούνται πρόσφορα μέτρα αποκατάστασης.

Η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας με την ευθύνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το συγγενικό της περιβάλλον, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα.

Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών αντιλαμβάνονται πλήρως το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, απευθύνουν ωστόσο έκκληση, να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της γυναίκας, με την υπερβολική δημοσιότητα της υπόθεσης. Απευθύνουμε έκκληση για σεβασμό στη διαχείριση του θέματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου Λαρισαίων, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Με μεγάλη επιτυχία άρχισε το Property Show Athens 2024: Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στην αγορά των ακινήτων

Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου που γίνεται στο πλαίσιο του δεύτερου Property Show...

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας ανέδειξε τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της Υγείας

Τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της Υγείας ανέδειξε ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Σκουρίδης,...

Η OEXN χορηγός του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθώνιο Λάρνακας

Η OEXN, μία από τις κορυφαίες εταιρείες Forex στην Κύπρο, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη χορηγία της στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ένα από...

Στρατηγική επέκταση της Tototheo Global στην Τουρκία, ενισχύοντας την πρόσβασή της σε γειτονικές ναυτιλιακές αγορές

Η Tototheo Global επεκτείνει τη στρατηγική και γεωγραφική της παρουσία, ανοίγοντας νέο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη. Το γραφείο αυτό θα λειτουργήσει ως περιφερειακός κόμβος, προσφέροντας...

Τρία χρόνια Κωτσόβολος στην Κύπρο

3 χρόνια. 3 καταστήματα. 3 επικά events. Η Κωτσόβολος γιορτάζει τα τρία χρόνια παρουσίας στην Κύπρο και μας περιμένει στα καταστήματά της σε Λευκωσία,...

Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη για το Σ/κ

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τόπους θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!