20.8 C
Nicosia
Τετάρτη 2 Οκτώβριος 2024 | 3:46

Επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του λιοντάρι, με πρωθυπουργική παρέμβαση

Ένα κατοικίδιο λιοντάρι που κατάσχεσαν οι αρχές από ένα σπίτι στην πρωτεύουσα της Καμπότζης την περασμένη εβδομάδα επανενώθηκε με τον ιδιοκτήτη του τη Δευτέρα – μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Χουν Σεν.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας και της άγριας ζωής έκαναν έφοδο στο σπίτι στις 27 Ιουνίου, λέγοντας ότι διασώζουν το ζώο αφού εμφανίστηκαν βίντεο με αυτό στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok και οι γείτονες χτύπησαν συναγερμό.

REUTERS/CINDY LIU

Τις επόμενες ημέρες, δημοσιεύθηκαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι το λιοντάρι πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε αρνηθεί κατηγορίες για κακομεταχείριση του ζώου.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook την Κυριακή, ο πρωθυπουργός διέταξε να επιστραφεί το αρσενικό λιοντάρι 18 μηνών με την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης θα κάνει ένα σωστό κλουβί.

REUTERS/CINDY LIU

Οι αρχές είπαν ότι ήταν παράνομο να κρατούν τα λιοντάρια ως κατοικίδια ζώα, αλλά ο Χουν Σεν είπε ότι ήταν μια ειδική περίπτωση, επειδή ο ιδιοκτήτης είχε το λιοντάρι από νεαρή ηλικία και το αντιμετώπιζε σαν μέλος της οικογένειας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν την έφοδο των αξιωματούχων και τη διαδικασία μεταφοράς του ζώου σε μεταλλικό κιβώτιο.

REUTERS/CINDY LIU

Τη Δευτέρα παρακολουθούσαν την επιστροφή του πίσω στην ιδιοκτησία, καθώς αυτό περιπλανιόταν συνοδευόμενο από τον κατοικίδιο σκύλο του ιδιοκτήτη.

«Στην αρχή ήμουν λυπημένος, μετά ενθουσιασμένος και συγκινημένος», δήλωσε στο Reuters ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με το επώνυμό του Guo.

REUTERS/CINDY LIU

Η ΜΚΟ Wildlife Alliance που βοήθησε στην αρχική απομάκρυνση δεν έκανε κανένα σχόλιο. Ωστόσο, η πρεσβευτής της Βρετανίας στην Καμπότζη, Τίνα Ρεντσάου, είπε ότι διαφωνεί με την επιστροφή.

«Είμαι απογοητευμένη που το λιοντάρι που κατασχέθηκε από το κέντρο της πόλης επιστρέφεται, υπονομεύοντας τη νομοθεσία της Καμπότζης όπου απαγορεύεται η ιδιοκτησία και το εμπόριο απειλούμενων άγριων ζώων, βλάπτοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής, για να μην πούμε και για το άγχος και την ταλαιπωρία της ακατάλληλης αιχμαλωσίας», δήλωσε η Ρεντσάου ένα tweet.

ΠΗΓΗ: naftemporikigr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960 – Τα κύρια γεγονότα που ακολούθησαν

Η Κύπρος απέκτησε την ανεξαρτησία της στις 16 Αυγούστου 1960 από τη Μεγάλη Βρετανία μέσω των συνθηκών Ζυρίχης -Λονδίνου.  Τις συμφωνίες υπέγραψαν εκ μέρους...

Ισραήλ: Σειρήνες στα κεντρικά της χώρας, ακούστηκε έκρηξη στο Τελ Αβίβ

Σειρήνες ήχησαν νωρίτερα στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο. «Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ...

ΗΠΑ: Στέλνουν επιπλέον αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή

Επιπλέον αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη θα αναπτύξει το αμερικανικό Πεντάγωνο στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δηλώσεις  αξιωματούχων του υπουργείου Άμυνας. Η ενίσχυση των...

Μητσοτάκης: Πραγματικότητα το Κτηματολόγιο το 2025

Το 2025 η πατρίδα μας θα διαθέτει επιτέλους Κτηματολόγιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «έναν ακριβή χάρτη της δημόσιας και ιδιωτικής...

Φωτιά στην Κορινθία: Αεροσκάφη από Ιταλία και Κροατία για συνδρομή

Στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση της φωτιάςστην Κορινθία, προέβη η Γενική Γραμματεία...

Eurostat: Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Η καθοδική πορεία των τιμών σε ενέργεια και η μείωση του ρυθμού ανόδου στον κλάδο των υπηρεσιών φαίνεται να συνέβαλαν στην επιβράδυνση του πληθωρισμού στην...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!