27.9 C
Nicosia
Δευτέρα 23 Σεπτέμβριος 2024 | 14:17

Εξάχρονος που απήχθη το 1951 στην Καλιφόρνια βρέθηκε σώος χάρη σε ένα online τεστ DNA

Ένας άνδρας που απήχθη όταν ήταν έξι ετών ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά στην Καλιφόρνια το 1951 βρέθηκε περισσότερες από επτά δεκαετίες αργότερα χάρη στη βοήθεια ενός online τεστ DNA, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων.

Το Bay Area News Group ανέφερε την Παρασκευή ότι η ανιψιά του Luis Armando Albino στο Όκλαντ —με τη βοήθεια της αστυνομίας, του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης— εντόπισε τον θείο της που ζούσε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο Albino, πατέρας και παππούς, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την ανιψιά του, την 63χρονη Αλίτα Αλεκίν.

Η οικογένεια επανενώθηκε με τον Albino τον περασμένο Ιούνιο.

Το χρονικό της απαγωγής

Στις 21 Φεβρουαρίου 1951 μια γυναίκα παρέσυρε τον εξάχρονο Luis από ένα πάρκο στο Δυτικό Όκλαντ, όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, και του υποσχέθηκε στα ισπανικά ότι θα του αγόραζε καραμέλες.

Αντ’ αυτού, η γυναίκα απήγαγε το αγόρι που γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο και τον παράτησε στην ανατολική ακτή, όπου κατέληξε σε ένα ζευγάρι που τον μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος.

Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Albino παρέμενε αγνοούμενος, αλλά ήταν πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του και η φωτογραφία του κρεμόταν στα σπίτια των συγγενών, δήλωσε η ανιψιά του. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Η αστυνομία του Όκλαντ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες της Αλεκίν «έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στον εντοπισμό του θείου της» και ότι «το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε».

«Σε ευχαριστώ που με βρήκες»

Σε συνέντευξή της, η 63χρονη Αλεκίν είπε ότι ο θείος της «με αγκάλιασε και μου είπε ‘ευχαριστώ που με βρήκες’ και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο».

Δημοσιεύματα από την εποχή εκείνη ανέφεραν ότι η αστυνομία, στρατιώτες από μια τοπική στρατιωτική βάση, η ακτοφυλακή και άλλοι υπάλληλοι της πόλης συμμετείχαν σε μια τεράστια έρευνα για το αγνοούμενο αγόρι.

Ο κόλπος του Σαν Φρανσίσκο και άλλες υδάτινες οδοί ερευνήθηκαν επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα. Ο αδελφός του, Ρότζερ Αλμπίνο, ανακρίθηκε αρκετές φορές από τους ερευνητές, αλλά επέμεινε στην ιστορία του για μια γυναίκα με μπαντάνα στο κεφάλι που πήρε τον αδελφό του.

Το τεστ DNA

Η πρώτη υποψία ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020, όταν, «για πλάκα», όπως είπε η Αλεκίν, έκανε ένα online τεστ DNA. Έδειξε 22% ταύτιση με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Μια περαιτέρω αναζήτηση εκείνη την εποχή δεν έδωσε καμία απάντηση ή οποιαδήποτε ανταπόκριση από εκείνον, είπε.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ίδια και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ κοίταξε σε μικροφίλμ άρθρα της Tribune —μεταξύ των οποίων και ένα που είχε φωτογραφία του Luis και του Roger— το οποίο την έπεισε ότι βρισκόταν στο σωστό δρόμο. Πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ την ίδια μέρα.

«Άρπαξα τα χέρια της μητέρας μου και της είπα: ‘Τον βρήκαμε’.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι το νέο στοιχείο ήταν ουσιαστικό και άνοιξε νέα υπόθεση εξαφάνισης. Η αστυνομία του Όκλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπόθεση εξαφάνισης έκλεισε, αλλά η ίδια και το FBI θεωρούσαν ότι η έρευνα για την απαγωγή εξακολουθούσε να είναι ανοιχτή.

Ο Luis εντοπίστηκε στην ανατολική ακτή και έδωσε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του, η μητέρα της Αλεκίν.

Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της και είπαν και στους δύο ότι ο θείος της είχε βρεθεί.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο αφού έφυγαν οι ερευνητές», δήλωσε η 63χρονη. «Άρπαξα τα χέρια της μητέρας μου και της είπα: ‘Τον βρήκαμε’. Ήμουν εκστασιασμένη».

Η επανασύνδεση

Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Luis ήρθε στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Αλεκίν, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς. Την επόμενη ημέρα η Αλεκίν τους πήγε όλους στο σπίτι του Ρότζερ στην κομητεία Stanislaus της Καλιφόρνια.

«Άρπαξαν ο ένας τον άλλον και αγκαλιάστηκαν πολύ σφιχτά και για πολύ ώρα. Κάθισαν κάτω και απλώς μίλησαν», θυμάται η Αλεκίν.

Ο Luis επέστρεψε στην ανατολική ακτή, αλλά επέστρεψε ξανά τον Ιούλιο για μια επίσκεψη τριών εβδομάδων. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον Ρότζερ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο.

Η 63χρονη Αλεκίν είπε πως ήταν αποφασισμένη ότι θα έβρισκε τον θείο της και ελπίζει η ιστορία της να δώσει κουράγιο και θάρρος σε όποιον/α περνάει μία αντίστοιχη δυσκολία.

«Μην τα παρατάτε», τόνισε.

Πηγή: In.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κάθε τρία δευτερόλεπτα νοσεί κάποιος στον κόσμο με άνοια, σύμφωνα με μελέτες

Κάθε τρία δευτερόλεπτα κάποιος άνθρωπος στον κόσμο εμφανίζει άνοια/Alzheimer, αναφέρουν επιδημιολογικές μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν πως το ποσοστό νόσησης από άνοια τα επόμενα χρόνια θα...

Μπάσκετ: Παίκτης προσγειώθηκε με το κεφάλι στο παρκέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομακτική στιγμή για τον Ζίγκα Ντανέου της Τσεντεβίτα, που στην προσπάθειά του να κόψει τον Γιόβαν Νόβακ της FMP προσγειώθηκε πολύ άσχημα με το κεφάλι...

Οι κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας σε ταξιδεύουν στο χωρίο του Αϊ Βασίλη

Αν την ώρα που πληρώνετε στο ταμείο ακούτε «χο, χο, χο» ή κουδουνάκια από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη μην παραξενευτείτε. Είναι ο «ήχος»...

H Calvin Klein παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια με πρωταγωνιστή τον MINGYU

Η Calvin Klein αποκαλύπτει τη νέα της καμπάνια με πρωταγωνιστή τον MINGYU από το συγκρότημα SEVENTEEN, αναδεικνύοντας τη συλλογή denim για το Φθινόπωρο 2024....

Βρετανία: Η τηλεργασία μειώνει την παραγωγικότητα, λέει η υπ. Οικονομικών

Η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρέιτσελ Ριβς υποστήριξε σήμερα ότι η τηλεργασία μειώνει τις πιθανότητες ενίσχυσης της οικονομικής παραγωγικότητας, υιοθετώντας έτσι διαφορετική θέση σε σχέση με...

Ετήσια Γενική Συνέλευση και Συνέδριο WISTA International 2024

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση και Συνέδριο της WISTA International, που έχει προγραμματιστεί για τις 9-11 Οκτωβρίου, θα σηματοδοτήσει την 50ή επέτειο του Οργανισμού. Η...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!