Μια από τις πιο εφευρετικές… καμπάνιες εμβολιασμού καταγράφηκε στη Γερμανία, όπου ένας βοσκός σχημάτισε σύριγγα με… 700 αιγοπρόβατα για να πείσει τους πολίτες να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.
Εναέριες φωτογραφίες από την χωράφι στο Σνεφερντίνιεν, νότια του Αμβούργου, που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, δείχνουν το κοπάδι σε άψογο σχηματισμό, με εμβαδόν περίπου 100 μέτρων. Ο βοσκός, Βίμπκε Σμιντ Κόχαν δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι χρησιμοποίησε ψωμί για να φέρει τα ζώα στη σωστή θέση.
Θέλουν να πείσουν… μέσω των προβάτων
Ο διοργανωτής της δράσης, Χάνσπετερ Έτσολντ, που διοργανώνει εκδηλώσεις για τη σύσφιξη ομαδικών σχέσεων με εταιρείες, βοσκούς και ζώα, δήλωσε ότι στόχο είχε να πείσει εκείνους που εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι απέναντι στα εμβόλια.
«Τα πρόβατα είναι τόσο συμπαθητικά ζώα – ίσως είναι σε θέση να περάσουν καλύτερα το μήνυμα», δήλωσε στο Associated Press.
«Είμαστε μαζί σε αυτό, όλοι στον κόσμο, και μόνο μαζί μπορούμε να το ξεπεράσουμε», έγραψε ο Έτσολντ σε email προς την Washington Post την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η «σύριγγα από πρόβατα» είναι μια δράση που ελπίζει να αγγίξει τους ανθρώπους σε συναισθηματικό επίπεδο.
Η αντισυμβατική κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες επιχειρούν να επιταχύνουν τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους, εν μέσω του πανδημικού κύματος που γέννησε η Όμικρον, εκτοξεύοντας τα κρούσματα τόσο στη Γερμανία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Διστάζουν οι Γερμανοί
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κυβερνήσεις έχουν αυξήσει περαιτέρω τις εκκλήσεις τους για τον εμβολιασμό των πολιτών τους, τόσο με τις αρχικές, όσο και με την αναμνηστική δόση.
Περισσότερα από 7 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ενώ τουλάχιστον 112.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα εξαιτίας της νόσου.
Μόλις το 70% των Γερμανών έχουν κάνει έστω και μια δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού και οι αρχές εξακολουθούν να συζητούν το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού ή τροποποιήσεων στις οδηγίες καραντίνας. Βάσει των τρεχόντων μέτρων, οι άνθρωποι που βγαίνουν θετικοί στον ιό ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα, είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.