25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 17:40

Μπήκε σε ένα μπαρ και…δεν τον είδε ξανά κανείς

Ως δευτεροετής φοιτητής ιατρικής στην Πολιτεία του Οχάιο, ο Brian Shaffer είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Αλλά όλα άλλαξαν την 1η Απριλίου 2006, όταν μια βραδιά στην πόλη για να γιορτάσει την έναρξη των ανοιξιάτικων διακοπών κατέληξε στην εξαφάνισή του.

Ο Brian Shaffer, γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου 1979, ήταν Αμερικανός φοιτητής ιατρικής στο Ιατρικό Κολλέγιο του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο. Το βράδυ της 31ης Μαρτίου 2006, ο Shaffer βγήκε με φίλους για να γιορτάσει την έναρξη των ανοιξιάτικων διακοπών.

Αργότερα, χωρίστηκε από αυτούς και υπέθεσαν ότι είχε πάει σπίτι. Ωστόσο, μια κάμερα ασφαλείας κοντά στην είσοδο ενός μπαρ του Columbus τον κατέγραψε να μιλάει για λίγο με δύο γυναίκες λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου και στη συνέχεια εθεάθη να ξαναμπαίνει στο μπαρ. Από εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε κάθε ίχνος του Shaffer. Η υπόθεση έλαβε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Ο Βrian ήταν υπέυθυνος γιος και μαθητής και εισήχθη στην Ιατρική σχολή, ωστόσο όπως είχε πει στους φίλους του, το πραγματικό του όνειρο ήταν να ξεκινήσει ένα συγκρότημα. Τον τράβηξε ο τρόπος ζωής του Jimmy Buffet και λάτρευε τους Pearl Jam αρκετά ώστε να κάνει τατουάζ στο λογότυπό τους στο μπράτσο του.

Γνώρισε την κοπέλα του, Alexis Waggoner, το 2006. Ήταν επίσης δευτεροετής φοιτήτρια ιατρικής. Όσοι ήταν πιο κοντά στο ζευγάρι πίστευαν ότι σχεδίαζε να της κάνει πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια του ανοιξιάτικου ταξιδιού τους στο Μαϊάμι που είχε προγραμματιστεί λίγο πριν την εξαφάνιση του Shaffer.

Η οικογένεια του Brian Shaffer χτυπήθηκε για πρώτη φορά με τραγωδία το 2006, όταν η μητέρα του πέθανε από καρκίνο των οστών. Στη συνέχεια, στις 31 Μαρτίου 2006, ο Brian Shaffer και ο συγκάτοικός του William “Clint” Florence πήγαν στο μπαρ Ugly Tuna Saloona στην Πανεπιστημιακή Περιφέρεια του Κολόμπους, ανυπόμονοι να ξεφύγουν από τις ανοιξιάτικες εξετάσεις τους.

Γύρω στις 10:00 μ.μ., ο Shaffer τηλεφώνησε στην κοπέλα του για να επιβεβαιώσει το ταξίδι τους και να της πει ότι την αγαπούσε. Η Wagoner πήγαινε να επισκεφτεί τους γονείς της στο Τολέδο πριν συναντηθεί ξανά με τον Shaffer το πρωί της Δευτέρας.

Μετά από σφηνάκια και μπύρες στο Ugly Tuna, οι δύο άνδρες έτρεξαν στην περιοχή Arena District και στο Short North, όπου συνάντησαν τη Meredith Reed, φίλη του Florence, η οποία προσφέρθηκε να τους οδηγήσει πίσω στον Ugly Tuna.

Όπως επιβεβαίωσαν τα πλάνα ασφαλείας έξω από το Ugly Tuna, και οι τρεις τους πήγαν με την κυλιόμενη σκάλα στην είσοδο του δεύτερου ορόφου του μπαρ στη 1:15 π.μ. 20” πριν εξαφανιστεί.

Ο Florence και η Reed προσπάθησαν να του τηλεφωνήσουν πολλές φορές αλλά χωρίς αποτέλεσμα και πήγαν σπίτι όταν έκλεισε το μπαρ. Οι κλήσεις από τον πατέρα του και την κοπέλα του έμειναν επίσης αναπάντητες όλο το Σαββατοκύριακο. Το πρωί της Δευτέρας, ο Brian Shaffer έχασε την πτήση του. Εκείνη την ημέρα χαρακτηρίστηκε ως αγνοούμενος.

Η άκαρπη αναζήτηση

Τις πρώτες μέρες της εξαφάνισής του, μέχρι και 50 αστυνομικοί τον αναζητούσαν συνεχώς. Οι φίλοι και οι συγγενείς του Shaffer ανακρίθηκαν και όλοι εκτός από τον συγκάτοικό του που αρνήθηκε, πέρασαν τεστ ανιχνευτή ψεύδους. Για κάποιο λόγο, αυτές οι δύο γυναίκες με τις οποίες εθεάθη να συνομιλεί δεν κλήθηκαν να κάνουν εξετάσεις.Η Wagoner φέρεται να καλούσε το κινητό του κάθε μέρα, αλλά πήγαινε κατευθείαν στον αυτόματο τηλεφωνητή, μέχρι που ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου χτύπησε στην πραγματικότητα τρεις φορές. Αλλά ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας του Shaffer είπε ότι μπορεί να ήταν σφάλμα υπολογιστή.

Επιπλέον, το τηλέφωνό του δεν ήταν ενεργοποιημένο με GPS, οπότε η θέση του δεν μπορούσε να καθοριστεί, αλλά ένα ping από το τηλέφωνο ανιχνεύθηκε σε πύργο ελέγχου 14 μίλια βορειοδυτικά του Columbus.

To υλικό από της κάμερες του μπαρ δείχνει ως τελευταίο στοιχείο, τον Brian να μπαίνει στο μπαρ.  Και ενώ το μπαρ είχε επίσης μια άλλη έξοδο, οδηγούσε σε ένα χαοτικό εργοτάξιο. Οι ερευνητές αναρωτήθηκαν τότε αν αυτό σήμαινε ίσως ότι ο Shaffer είχε εξαφανιστεί με σκοπό. Θα μπορούσε να αλλάξει τα ρούχα του ή να πάρει την έξοδο που οδηγούσε στο εργοτάξιο. Αλλά η οικογένεια του Shaffer πάντα επέμεινε ότι δεν υπήρχε κίνητρο για να σκηνοθετήσει την εξαφάνισή του.

Όταν ούτε οι πιστωτικές κάρτες του Brian Shaffer, οι τραπεζικοί λογαριασμοί ούτε το κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιήθηκαν μία φορά σε περισσότερο από ένα χρόνο, η οικογένειά του άρχισε να χάνει την ελπίδα ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανός.

Η υπόλοιπη οικογένεια του Shaffer αποτελείται μόνο από τον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος εξακολουθεί να τον ψάχνει. Η ελπίδα ήρθε για λίγο το 2020, όταν μια φωτογραφία που έμοιαζε με έναν Αμερικανό που ήταν άστεγος στην Τιχουάνα του Μεξικού και που έφερε μια εκπληκτική ομοιότητα με τον Shaffer, έγινε viral. Μετά από αυστηρή ανάλυση του προσώπου, ωστόσο, το FBI διαπίστωσε ότι δεν ήταν αυτός.

Εάν είναι ζωντανός, ο Brian Shaffer θα είναι σήμερα 42 ετών. Το Γραφείο Ποινικής Έρευνας του Οχάιο δημοσίευσε μια ψηφιακή μακέτα του προσώπου του έτσι όπως θα έμοιαζε πιθανόν στη σημερινή του ηλικία, με την ελπίδα ότι κάποιος θα μπορούσε να τον εντοπίσει εάν είναι ζωντανός. Προσφέρει μάλιστα αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον το κάνει.

E-daily.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γιατί σήμερα είναι πιο εύκολο να γίνεις πλούσιος

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Ο Μπερνάρ Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία-αυτή τη στιγμή- 225,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε...

Politico: Μέλη του ευρωκοινοβουλίου φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο ρωσικής προπαγάνδας

Μια ρωσική εκστρατεία πολιτικής προπαγάνδας συγκλονίζει την Ευρώπη, καθώς κορυφαίοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η Μόσχα πλήρωσε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρέμβουν στις...

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Βουλή

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν Υπουργεία, οργανισμούς δημοσίου δικαίου και τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας ενέκρινε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,...

Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα

Περίπου 250 νοσηλευτές, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι, εκτελούν άλλα καθήκοντα πέραν των νοσηλευτικών καθηκόντων, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να μείνουν χωρίς νοσηλευτές, όπως αναφέρθηκε...

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896 – Ο άθλος του Σπύρου Λούης

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ,...

Ερντογάν: Στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!