24.8 C
Nicosia
Τρίτη 25 Ιούνιος 2024 | 9:17

Έλεγχοι από την Αστυνομία για τροχαία – Διαφώτιση για επήρεια ουσιών στην οδήγηση

Αρχίζουν από αύριο Δευτέρα παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο εβδομάδας διαφώτισης και αστυνόμευσης της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απρόσεκτη οδήγηση/απόσπαση της προσοχής και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, αποτέλεσαν κατά τη τελευταία τριετία (2021-2023) τις κύριες αιτίες πρόκλησης των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων σε ποσοστό 16,2% και 23,4%, αντίστοιχα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Αστυνομία εξαγγέλλει εβδομάδα διαφώτισης και αστυνόμευσης με απώτερο στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις και ευαισθητοποίηση των οδηγών για την επικινδυνότητα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη εκστρατεία θα διεξάγεται παράλληλα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

Όπως σημειώνει «ουσίες όπως η αλκοόλη και τα ναρκωτικά, συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, καθώς και στη μείωση της απόδοσης του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε οδική σύγκρουση».

Ακόμη αναφέρεται πως η Αστυνομία με σκοπό την πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων συνεχίζει καθημερινά τους τροχονομικούς ελέγχους, με στόχο την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, κατά τις διακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνες τις παραβάσεις που αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, σημειώνει η Αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Απάντηση Λετυμπιώτη σε Φιντάν: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα

Εντελώς ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί, οι οποίοι αναφέρονται σε εμπλοκή της Κύπρου είτε σε επιχειρήσεις, είτε σε παροχή διευκολύνσεων στη σύγκρουση του Ισραήλ με...

Τα νέα μέτρα-κυρώσεις της Ε. Ένωσης κατά της Ρωσίας

Μέτρα που θέτουν στο στόχαστρο τον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» με τον οποίο το Κρεμλίνο παρακάμπτει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, με την προσθήκη σε...

Καιρός: Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!