15.8 C
Nicosia
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 | 11:52

Τελικά, τι θα γίνει με το λιμάνι Λάρνακας;

Πολύ μεγάλο φαίνεται να είναι το μπλέξιμο με την ανάπλαση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Στην αρχή, επιχειρήθηκε η ενιαία ανάπλαση του λιμανιού και της μαρίνας και η εταιρεία που ενδιαφέρθηκε (η Kition Ocean Holdings) “τράβηξε” πίσω.

Αμέσως, η κυβέρνηση για να καθησυχάσει τους Λαρνακείς που διαμαρτύρονταν αποφάσισε να γίνει διαχωρισμός των δύο έργων και μάλιστα ανάθεσε στο Υπερταμείο της Ελλάδας να ετοιμάσει σχετική μελέτη για χωριστή ανάπλαση.

Και ενώ όλα προχωρούσαν μ΄ αυτό το πλάνο, ήρθε τώρα νέα πρόταση από μετόχους της Kition (Prosperity Group Cy) για επαναφορά του προηγούμενου σχεδιασμού για ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας.

Δεν ξέρουμε, τι θα γίνει τελικά με όλα αυτά τα “μπρος – πίσω”, όμως οι Λαρνακείς δικαίως διαμαρτύρονται και ζητούν “εδώ και τώρα” ξεκάθαρες αποφάσεις.  Είτε η μια λύση, είτε η άλλη, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε να προχωρήσει το έργο.

Το λιμάνι και η μαρίνα είναι ζωτικά έργα για τη Λάρνακα και δεν μπορούν να καθυστερούν, λόγω της συνεχούς αλλαγής σχεδίων και της αναποφασιστικότητας στη λήψη τελεσίδικων και κυρίως εφικτών λύσεων.

IOS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΤελικά, τι θα γίνει με το λιμάνι Λάρνακας;