23.8 C
Nicosia
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 | 15:01

Όταν οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν…

Η κυβέρνηση προβάλλει συνεχώς τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης και τη μείωση του χρέους, για να δείξει ότι η οικονομία μας πάει καλά.

Όμως, αυτή είναι απλώς η αριθμητική απεικόνιση της οικονομίας και όχι η αποτύπωση της πραγματικής οικονομίας.

Στην πραγματική οικονομία, το 30% των πολιτών δηλώνει ότι δεν επαρκεί ο μισθός του μήνα, ενώ άλλο μεγάλο ποσοστό λέει ότι δυσκολεύεται πολύ κάθε μήνα.

Είναι φανερόν, λοιπόν, ότι θα πρέπει να δούμε πως η αριθμοποίηση της οικονομίας, μπορεί να φτάσει και στα πορτοφόλια των πολιτών.  Και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης που σχεδιάζει και ασκεί την οικονομική πολιτική.

Διότι, δεν πρέπει να φτάσαμε σ’ αυτό που έλεγε και ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου “όταν οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν…”.

IOS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΌταν οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν…