23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 13:08

Η δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη πουθενά

Η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο έδειξε ότι η δημοκρατία, ακόμα και στις ΗΠΑ, δεν είναι δεδομένη.

Ζώντας σε μια εποχή, όπου οι δημοκρατικές αρχές κυριαρχούν, θεωρούμε ότι δεν κινδυνεύουν και δεν υπονομεύονται.

Κι όμως, όπως αποδείχθηκε, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν αν το πολιτικό σύστημα ή οι πολιτικοί δηλητηριάσουν τους πολίτες και την πολιτική ατμόσφαιρα σε μια χώρα.

Όταν συνέβηκε αυτό το απαράδεκτο γεγονός στη χώρα που φημίζεται για το δημοκρατικό σύστημα της, φανταστείτε ότι μπορεί να συμβεί στον υπόλοιπο πλανήτη.

Το δίδαγμα, λοιπόν, είναι ότι απαιτείται η διατήρηση της πολιτικής μετριοπάθειας, του πολιτικού πολιτισμού και των δημοκρατικών αρχών από όσους καταπιάνονται με την πολιτική.

Οι ακρότητες, οι συγκρουσιακές τακτικές και ο λαϊκισμός, βλάπτουν τη δημοκρατία, ακόμα και σε χώρες με έντονη δημοκρατική παράδοση.

Στη δική μας περίπτωση, που βιώσαμε πολλές αντιδημοκρατικές πρακτικές στην 60χρονη πορεία της χώρας μας, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί.

IOS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέντε στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά από έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί ο...

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!