25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:40

Η ομιλία του Προέδρου του ΚΥΠΕ Ι. Ιωσήφ στα δημοσιογραφικά βραβεία

Δημοσιεύουμε την ομιλία του Προέδρου του ΚΥΠΕ κ. Ιωσήφ Ιωσήφ στην τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων του Πρακτορείου.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αξιότιμη Πρόεδρε της Βουλής

Κύριοι Υπουργοί

Κύριε Υφυπουργέ παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδας

Κύριε Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε της Κύπρου

Κύριε Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Μεσαορίας

Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη Πρόεδρε του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Κύριοι προσκεκλημένοι,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που εκ μέρους του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή τελετή απονομής των βραβείων για τους δύο δημοσιογραφικούς διαγωνισμούς που οργανώνουμε ως ΚΥΠΕ.

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να εκφράσω τις μεγάλες ευχαριστίες του ΔΣ του ΚΥΠΕ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφ’ ενός έθεσε την εκδήλωση μας υπό την αιγίδα του και παρίσταται σήμερα εδώ, για να την χαιρετίσει και αφ’ ετέρου για τη φιλοξενία που μας προσφέρει στο Προεδρικό Μέγαρο.  Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης, θέλω να καλωσορίσω ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα στην Αθήνα, αποδέχθηκε την πρόσκληση μας και είναι σήμερα μαζί μας ως κύριος ομιλητής της εκδήλωσης μας.

Ακόμα καλωσορίζω στην Κύπρο και στην εκδήλωση μας τον Πρόεδρο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, φίλο και συνεργάτη  Αιμίλιο Περδικάρη, με τον οποίο θα έχουμε αύριο συνάντηση εργασίας για διεύρυνση της συνεργασίας των Πρακτορείων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η σημερινή εκδήλωση, πέραν της σημασιολογίας της, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι το ΚΥΠΕ είναι ένας Οργανισμός που προάγει τη σωστή δημοσιογραφία, που αναδεικνύει την ποιοτική ενημέρωση και επιβραβεύει όσους δημοσιογράφους εμβαθύνουν στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου.

Ως κρατικός φορέας ενημέρωσης, το ΚΥΠΕ, επιμένει στις διαχρονικές αξίες της αντικειμενικότητας, της εγκυρότητας και της αξιόπιστης πληροφόρησης, δηλαδή μιας δημοσιογραφίας, χωρίς επιτηδειότητες,  χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς υπόγειες δεσμεύσεις.

Στα πλαίσια αυτά, γυρίζουμε την πλάτη στις νεοφυείς πρακτικές των fake news, στον ακταρμά ατεκμηρίωτων πληροφοριών που κυκλοφορούν καθημερινά στα λεγόμενα social media και στην πνευματική ένδεια και ελαφρότητα που συνήθως κυριαρχεί στο διαδίκτυο κι’ όχι μόνο.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, θα συνεχίσουμε τον θεσμό των δημοσιογραφικών βραβείων του ΚΥΠΕ, ώστε να αναδεικνύουμε την έγκυρη και αξιόπιστη όψη της ενημέρωσης και της πρωτογενούς δημοσιογραφίας και να επιβραβεύουμε όσους βλέπουν τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα κι’ όχι μόνο ως επάγγελμα.  Μιας δημοσιογραφίας που έχει μοναδικό στόχο να λειτουργεί εποικοδομητικά και συνεκτικά για τα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το ΚΥΠΕ σήμερα, δεν είναι ένα εσωστρεφές, ασπόνδυλο και γερασμένο Πρακτορείο. Δεν είναι το παπαγαλάκι της εκάστοτε εξουσίας ή το αρκουδάκι που χορεύει στους ρυθμούς που παίζει η κάθε κρατική ή κομματική μπάντα.

Το ΚΥΠΕ, σήμερα έχει νεύρο, έχει άποψη και κυρίως κάνει διερευνητική δημοσιογραφία. Τηρώντας πλήρως τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σεβόμενο κάθε άποψη, αναδεικνύει θέματα, συμμετέχει στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, προβάλλει τα προβλήματα της κοινωνίας και ακολουθεί τις αρχές της αντικειμενικότητας, του πλουραλισμού και της αξιόπιστης ειδησεογραφίας. Ακόμα, με την πολυγλωσσία που απέκτησε και τον εμπλουτισμό της θεματογραφίας του προβάλλει το πρόσωπο της Κύπρου, εντός και εκτός της χώρας, κάτι που εξ’ αρχής αποτελούσε κεντρική στόχευση μας. Με άλλα λόγια, είναι ο καθρέφτης της Κύπρου προς τα έξω.

Αυτή η καθολική μετάλλαξη και μεταμόρφωση του ΚΥΠΕ δεν έγινε ούτε τυχαία, ούτε εύκολα, ούτε χωρίς σχέδιο.   Άλλωστε, όπως όλοι ξέρουμε, κανένας δεν μπορεί να κτίσει τη Ρώμη σε μια μέρα.

Οι άνθρωποι που κληθήκαμε το 2018 να αναλάβουμε τις τύχες του ΚΥΠΕ, είμαστε όλοι μάχιμοι δημοσιογράφοι ή επαγγελματίες από τον χώρο της επικοινωνίας. Αυτό αποδείχθηκε το κλειδί της σημερινής επιτυχίας του ΚΥΠΕ. Με όραμα, με γνώση του αντικειμένου και με σταθερή πυξίδα προς τα που θα πάμε, μετατρέψαμε το ΚΥΠΕ σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο, παραγωγικό και αποδοτικό οργανισμό. Με την υπερπροσπάθεια που έκανε το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο, αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα στο ΚΥΠΕ. Με τη σκληρή εργασία όλων των συντελεστών του ΚΥΠΕ, οδηγήσαμε το Πρακτορείο σε μια άλλη εποχή, την εποχή της τεχνολογίας και των ποιοτικών δράσεων.  Με την εποικοδομητική συνεργασία που επέδειξαν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και το υπόλοιπο προσωπικό του ΚΥΠΕ, εκσυγχρονίσαμε τα μηχανογραφικά συστήματα, εγκαταστήσαμε μια νέα ιστοσελίδα, εγκαθιδρύσαμε νέες δομές και πρακτικές και βελτιώσαμε τον τρόπο λειτουργίας και το παραγόμενο προϊόν του ΚΥΠΕ.

Παρά το ότι μεγάλο μέρος της  θητείας αυτού του ΔΣ συνέπεσε με τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, όπου όλοι οι τομείς παρέλυσαν, εμείς με πρόγραμμα, συντονισμό ενεργειών και σκληρή εργασία, καταφέραμε:

  • Να δημιουργήσουμε και να εγκαταστήσουμε από τον Απρίλιο του 2022 τη νέα ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ, που είναι πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική και πιο ευκολο – διάβαστη. Στο πλαίσιο αυτό, εμπλουτίσαμε θεματογραφικά το περιεχόμενο της δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η τεχνολογία, η νεολαία , ο αθλητισμός κ.α. Αξιοποιώντας τη νεκρή περίοδο της πανδημίας, εμείς οικοδομήσαμε το νέο πρόσωπο του ΚΥΠΕ.  Ένα πρόσωπο, που όλοι σήμερα αναγνωρίζουν και για το οποίο εμείς είμαστε περήφανοι.
  • Να αυξήσουμε τις γλώσσες που μεταδίδει τις ειδήσεις το ΚΥΠΕ, ώστε σήμερα να έχουμε Ελληνικά, Αγγλικά, Τούρκικα και Αραβικά. Στα σκαριά τώρα βρίσκεται και η Ρωσική γλώσσα.
  • Να εγκαταστήσουμε νέο σύστημα διαχείρισης ειδήσεων – δεδομένων, αντικαθιστώντας το παλιό. Το νέο σύστημα επιτρέπει τη λειτουργία σ΄ ένα πιο φιλικό και παραγωγικό περιβάλλον για τους δημοσιογράφους και το υπόλοιπο προσωπικό του ΚΥΠΕ και δίνει τη δυνατότητα για εισαγωγή νέων υπηρεσιών. Σήμερα, το ΚΥΠΕ με τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που προωθήσαμε, θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα πρακτορεία ειδήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Να εξασφαλίσουμε επιχορήγηση 152.179 ευρώ από το πρόγραμμα Storybot της Google, όπου το ΚΥΠΕ ήταν συντονιστής με εταίρους από τη Γαλλία και την Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά τα διαθέσαμε για κάλυψη των εξόδων εγκατάστασης της νέας ιστοσελίδας και του συστήματος διαχείρισης ειδήσεων, αποφεύγοντας να επιβαρύνουμε το δημόσιο.
  • Να προωθήσουμε ένα νέο οργανόγραμμα λειτουργίας του ΚΥΠΕ, που είναι σύγχρονο, έχει νέες δομές και ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις της εποχής.  Το νέο οργανόγραμμα, εγκρίθηκε από την κυβέρνηση και στη συνέχεια από τη Βουλή, ενώ εξασφαλίσαμε και τη σύμφωνη γνώμη των Συντεχνιών και του προσωπικού.
  • Να προχωρήσουμε με διαφανείς διαδικασίες και αξιοκρατικά κριτήρια, στη στοχευμένη στελέχωση του δημοσιογραφικού τμήματος του ΚΥΠΕ, καθώς και των υπόλοιπων τμημάτων του. Για πρώτη φορά, το ΚΥΠΕ απέκτησε λειτουργό πληροφορικής για τον τομέα της μηχανογράφησης και της τεχνολογίας, ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ στις αναβαθμίσεις που επιφέραμε. Στα πλαίσια αυτά, συμπληρώσαμε τη θέση του Διευθυντή του ΚΥΠΕ, που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα κενή και καλύφθηκε πρόσφατα από τον συνάδελφο Ντίνο Φοινικαρίδη.
  • Ζητήσαμε από το κράτος την αλλαγή των σχεδίων υπηρεσίας για το προσωπικό του ΚΥΠΕ, ώστε να συνάδουν με τις πραγματικές ανάγκες του σήμερα. Η πρωτοβουλία μας αυτή έφερε στην επιφάνεια το ευρύτερο πρόβλημα με τα απηρχαιωμένα σχέδια υπηρεσίας στον δημόσιο τομέα. Αυτό, κύριε Πρόεδρε, είναι ένα θέμα που πρέπει να δείτε για όλη τη δημόσια υπηρεσία.
  • Να καθιερώσουμε ηλεκτρικό σύστημα ωρομέτρησης, ώστε να καταγράφονται με ακρίβεια οι ώρες προσέλευσης και αναχώρησης του προσωπικού, καθώς και τα αιτήματα τους. Αυτή ήταν μια μεγάλη αλλαγή στα εσωτερικά του ΚΥΠΕ, η οποία κατόπιν τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας από το ΔΣ έγινε αποδεκτή από το προσωπικό και τις Συντεχνίες, χωρίς προβλήματα.
  • Να προωθήσουμε την εξωστρέφεια του ΚΥΠΕ υπογράφοντας συμφωνίες συνεργασίας με ξένα Πρακτορεία, σε μη εμπορική βάση. Μεταξύ των συμφωνιών αυτών ήταν με το ΑΠΕ – ΜΠΕ Ελλάδας, το QNA του Κατάρ, MAP του Μαρόκου, το WAM των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το FENA της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, το TARS της Σλοβενίας, το BTA της Βουλγαρίας, το ASNA της Ιταλίας κ.α.
  • Λάβαμε μέρος σε σημαντικά διεθνή συνέδρια, όπως στην Παγκόσμια Κυβερνητική Συνάντηση Κορυφής στο Ντουμπάϊ, όπου συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ τους ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ κ. Μπακί Μουν, η Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ κ.α. Μάλιστα, κατά την παραμονή μας στο Ντουμπάϊ μεσολαβήσαμε για τη συμμετοχή της Κύπρου στη μεγάλη Εμπορική Έκθεση EXPO 2000.  Και εδώ οφείλω να πω ότι βοήθησε ο κ. Χριστοδουλίδης ως Υπουργός Εξωτερικών.
  • Διαμορφώσαμε ειδικό χώρο εντός του ΚΥΠΕ, με όλες τις αναγκαίες τεχνολογικές υποδομές ως στούντιο, όπου οι δημοσιογράφοι μας φιλοξενούν διάφορες προσωπικότητες για συνεντεύξεις.
  • Εξασφαλίσαμε τα εύσημα της Βουλής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την οικονομική διαχείριση του ΚΥΠΕ.

Επίσης:

  • Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για ενημέρωση του για τη δράση του ΚΥΠΕ. Ανάλογες συναντήσεις είχαμε και με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και με την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
  • Για προώθηση αιτημάτων ή προβλημάτων του ΚΥΠΕ είχαμε σειρά συναντήσεων με τους πρώην Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και το σημερινό Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ανοικτά θέματα του ΚΥΠΕ.

Και ακόμα:

  • Δημιουργήσαμε βιβλιοθήκη στο ΚΥΠΕ, στην οποία εκτός των άλλων, υπάρχουν τα βιβλία και το ιστορικό αρχείο του Ανδρέα Αζίνα, που μας έδωσε, τιμής ένεκεν, δωρεά, η οικογένεια του.
  • Οργανώσαμε ποιητικές βραδιές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
  • Λάβαμε μέρος σε εκδηλώσεις ξένων Πρακτορείων στο εξωτερικό.

Λέγοντας όλα τα πιο πάνω δεν σημαίνει ότι επιλύσαμε όλα τα προβλήματα του ΚΥΠΕ.  Ως ζωντανός Οργανισμός το ΚΥΠΕ, αναφύονται καθημερινά νέες δυσκολίες και νέες ανάγκες.

Ωστόσο, θα επικεντρωθώ μόνο σε δυο θέματα, τα οποία ως ΔΣ αξιολογούμε ως τα πλέον σημαντικά.

Το πρώτο αφορά τη στέγαση του ΚΥΠΕ.  Ως ΔΣ καταβάλαμε πολλές προσπάθειες, για να βρούμε οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης του ΚΥΠΕ.  Δυστυχώς, οι προσπάθειες μας δεν απέδωσαν και έτσι το Πρακτορείο παραμένει σε ενοικιαζόμενο χώρο, ο οποίος όμως δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του.

Ζητούμε από το κράτος να δει με περισσότερη ζέση αυτό το θέμα, διότι είναι λάθος να συνεχίζουμε να καταβάλλουμε τόσα χρήματα σε ενοίκιο.

Το δεύτερο θέμα αφορά το αίτημα μας να μην συνυπολογίζονται τα χρήματα που εξασφαλίζουμε από συνδρομές, διαφημίσεις ή άλλες πηγές εσόδων (περίπου €300.000 το χρόνο), στο ποσό χρημάτων που κάθε χρόνο δίνει το κράτος στο ΚΥΠΕ.

Τα επιπλέον αυτά έσοδα, που καταφέρνει να εξασφαλίζει το ΚΥΠΕ, θα πρέπει να μένουν στα ταμεία του για αναπτυξιακά έργα και νέα σχέδια.  Γνωρίζουμε τα νομικά εμπόδια γι’ αυτό το θέμα, όμως είμαστε ένας κρατικός Οργανισμός που φέρνει έσοδα και αυτό πρέπει να το δει η Πολιτεία.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Όπως βλέπετε, το ΚΥΠΕ παρουσιάζει μια πολυδιάστατη δράση σε όλα τα επίπεδα, στην εσωτερική διάρθρωση και λειτουργία του, στην ποιοτική εργασία του, στην τεχνολογική εξέλιξη του και στην εξωστρέφεια του.  Μέσα απ’ αυτές τις δράσεις και πρωτοβουλίες του θεωρείται σήμερα η εγκυρότερη πηγή πληροφόρησης για την Κύπρο.  Πολιτικός κόσμος, οικονομικοί παράγοντες, κοινωνικοί φορείς, ξένοι διπλωμάτες, παροικιακές οργανώσεις και πολίτες καταφεύγουν στο ΚΥΠΕ για την ενημέρωση τους.

Ακόμα, τα ΜΜΕ της Κύπρου, τα οποία έχουν αποψιλωθεί λόγω της κρίσης που περνά ο έντυπος Τύπος, προσφεύγουν στο ΚΥΠΕ, για να βρουν πληροφοριακό υλικό, ώστε να καλύψουν θέματα επικαιρότητας.

Εγώ, ως Πρόεδρος του ΚΥΠΕ αισθάνομαι πολύ περήφανος για το τι καταφέραμε αυτά τα έξι σχεδόν χρόνια που διαχειριζόμαστε τις τύχες του ΚΥΠΕ.

Στα πλαίσια αυτά, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Φράγκος και τα μέλη  Χάρης Νικολαΐδης,  Κατερίνα Μηλιώτου,  Αλίκη Στυλιανού και η Μαριάννα Καραγιώργη.  Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Γιάννη Αντωνίου που ήταν μαζί μας (στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας μας) στο ΔΣ πριν διοριστεί Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και τις Ελέγκω Φραγκουλίδου και Αναστασία Αδαμίδου που ήταν το προηγούμενο διάστημα στο ΔΣ μας.

Ακόμα επιθυμώ να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους στο έργο του ΚΥΠΕ και στη βοήθεια που έδωσαν στο ΔΣ τον πρώην Διευθυντή Γιώργο Πενηνταέξ και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Γιώργο Χριστοδουλίδη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω στα διοικητικά στελέχη του ΚΥΠΕ Έλενα Παπαμιλτιάδους και  Μαριάννα Μελά, οι οποίες ήταν συνεχώς δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, προωθώντας σε εφαρμογή τις αποφάσεις του ΔΣ.

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ την ΑΗΚ που ανέλαβε χορηγός των φετινών Βραβείων του ΚΥΠΕ, το Γραφείο Τύπου, την Ένωση Συντακτών και το τουριστικό γραφείο Flexy Flyer για τη στήριξη τους, ενώ εκφράζω τα συγχαρητήρια μου προς όλους τους βραβευθέντες σήμερα, λέγοντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια όρεξη τις δημοσιογραφικές αναζητήσεις τους, γιατί η ενημέρωση και η κοινωνία έχουν ανάγκη από ελεύθερες και υπεύθυνες φωνές.

Τέλος, εκφράζω τις ευχαριστίες του ΔΣ στα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης  των βραβείων για την  εργασία που επιτέλεσαν και ευχαριστώ όλους εσάς που είσαστε σήμερα μαζί μας σ’ αυτή την ωραία εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!