17.9 C
Nicosia
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 | 16:20

Ινδία: Οι γυναίκες κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη

Η ενδυνάμωση της αντιπροσώπευσης των γυναικών αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης, με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi να εισαγάγει τη νέα έννοια της «ανάπτυξης που καθοδηγείται από τη δύναμη των γυναικών».

Η έννοια είναι αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης του γεγονότος ότι μια γυναίκα προερχόμενη από τα κατώτερα στρώματα της χώρας, ανήλθε στο ανώτατο συνταγματικό αξίωμα της χώρας. Το όραμα της «ανάπτυξης υπό την ηγεσία των γυναικών» έχει εισαχθεί ως εθνική πολιτική. Η ευαίσθητη σκέψη της κυβέρνησης για το θέμα έχει επίσης αφυπνίσει τους ανθρώπους αυτής της κοινωνίας.

Οι άνθρωποι τώρα θέλουν οι κόρες τους να επιτύχουν αυτονομία και ανεξαρτησία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δύναμη των γυναικών αυξάνεται σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, των startups, του αθλητισμού, την έρευνα, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την πολιτική και τις επιχειρήσεις.

Τα τελευταία χρόνια, η κεντρική κυβέρνηση έχει εργαστεί για την εξάλειψη αυτής της διάκρισης. Σήμερα, η αλλαγή αυτή είναι εμφανής μέσα από τα παραδείγματα εκατομμυρίων φτωχών γυναικών που έχουν πλέον πρόσβαση σε φυσικό αέριο και δεν πνίγονται στους καπνούς μαγειρεύοντας. Είναι στις εκατομμύρια μητέρες και αδελφές που απέκτησαν τη δική τους στέγη. Ομοίως, εκείνες που λαμβάνουν βοήθεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Όταν οι κρατικές επιδοτήσεις πηγαίνουν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και συμβάλλουν με τις επιχειρήσεις τους στον μετασχηματισμό της Ινδίας.

Η εμπιστοσύνη της γυναικείας δύναμης στην Ινδία έχει αυξηθεί σήμερα, και τώρα αυτή ακριβώς η δύναμη κατευθύνει το μέλλον της χώρας καθορίζοντας ταυτόχρονα το δικό της. Η καμπάνια «Αυτάρκης Ινδία» συνδέει τις δυνατότητες των γυναικών με την ανάπτυξη της χώρας.

Ως αποτέλεσμα, περίπου το 70% των επιδοτήσεων είναι γυναίκες που όχι μόνο έχουν ξεκινήσει τις δικές τους επιχειρήσεις αλλά απασχολούν και άλλους συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας. Ομοίως, η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω της σύστασης ομάδων αυτοβοήθειας. Οι γυναίκες της χώρας είναι τόσο ενθουσιώδεις και δυνατές που ο αριθμός αυτών των ομάδων έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Η ίδια πρόοδος παρατηρείται και στο οικοσύστημα startup της Ινδίας. Από το 2016, η χώρα έχει δει τη δημιουργία πάνω από 72.000 νέων startups σε 56 κλάδους, με το 45% από αυτά να διαθέτουν τουλάχιστον μία γυναίκα στη διοίκηση.

Παράλληλα, πολλές σημαντικές προσπάθειες έχουν γίνει σε εθνικό επίπεδο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των γυναικών από το 2014. Η χώρα έχει πλέον αυστηρούς νόμους για τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για θανατική ποινή σε αποτρόπαιες περιπτώσεις όπως ο βιασμός, ενώ δικαστήρια ταχείας εκδίκασης ιδρύονται σε όλη τη χώρα.

Το σύστημα βελτιώνεται επίσης για να διασφαλιστεί ότι οι νόμοι τηρούνται αυστηρά. Γίνονται πολλές προσπάθειες για την προστασία των γυναικών. Υπήρξε μια εποχή που η χώρα παρέβλεπε περιστατικά όπως η υπόθεση Nirbhaya (ο ομαδικός βιασμός και δολοφονία μιας κοπέλας σε λεωφορείο το 2012 στο Νέο Δελχί) και υπήρχε μια ατμόσφαιρα έντονης ανασφάλειας, αλλά η σημερινή κυβέρνηση εργάζεται με μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» για το έγκλημα κατά των γυναικών.

Σήμερα, οι γυναίκες στην Ινδία είναι αυτάρκεις, οικονομικά ανεξάρτητες, εξοπλισμένες με αποφασιστικότητα και αίσθημα ασφάλειας και όχι μόνο ονειρεύονται αλλά και κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι οι προσπάθειες της αποφασιστικής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Narendra Modi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κοινή εκστρατεία όλων των υποψηφίων για εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους

Μετά τη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για κοινή εκστρατεία όλων των υποψηφίων...

Στο Εισαγγελέα η υπόθεση με στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ – Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν αδικήματα

Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Δεοντολογίας αναφέρεται στους αγώνες καλαθόσφαιρας με ενδεχόμενη διάπραξη, τόσο ποινικών αδικημάτων όσο και πειθαρχικών παραπτωμάτων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: H...

Κυπριακό: Σε διορισμό ειδικού απεσταλμένου από ΟΗΕ ελπίζει ο Πρόεδρος

Την ελπίδα ότι θα υπάρξει από πλευράς ΓΓ των ΗΕ διορισμός ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό και ταυτόχρονα ανάπτυξη πρωτοβουλίας από πλευράς της ΕΕ...

Τουρκία: Πανηγυρίζει ο Τύπος για τα αμερικανικά F-16 – «Δεν υπάρχουν πλέον όροι αγοράς»

Σε πανηγυρικούς τόνους κινείται ο τουρκικός Τύπος με την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να αφαιρεθούν πλήρως από το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό τα...

«Πολίτες του Ράιχ»: Οι νοσταλγοί του Χίτλερ περιμένουν την «Ημέρα Χ» στη Γερμανία – Σχεδίαζαν πραξικόπημα

Ο εφιάλτης της ακροδεξιάς φαίνεται να κάνει ξανά αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη, με νεοναζιστικές οργανώσεις να ξεπηδούν στη Γερμανία. Συναγερμό έχει σημάνει στο Βερολίνο...

Αύξηση παρουσιάζει η απασχόληση στην Κύπρο

Αύξηση παρουσιάζει η απασχόληση στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία. Όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία, το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW