Είκοσι φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας πέθαναν από αυξημένα ποσοστά μολύβδου

Σε αυξημένα ποσοστά μολύβδου οφείλεται ο θάνατος είκοσι περίπου φλαμίνγκο που βρέθηκαν νεκρά στην Αλυκή της Λάρνακας (η οποία βρίσκεται παρά τις Καμάρες, περιοχή Βεργίνας).

 
 
 Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Θήρας, Παντελή Χατζηγέρου πρόκειται για ένα όχι ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο προήλθε από το συνδυασμό του ψύχους που αύξησε το στρες στα πουλιά, αλλά και των σκαγιών που υπάρχουν στο νερό της Αλυκής, όπου παλιά βρισκόταν το σκοπευτήριο Λάρνακας.
 

Στην Κύπρο αυτή την περίοδο ξεχειμωνιάζουν 17 χιλιάδες φλαμίνγκο, των οποίων οι 9 χιλιάδες βρίσκονται στις Αλυκές της Λάρνακας και οκτώ χιλιάδες στην Αλυκή Ακρωτηρίου.

Όπως ανέφερε, παρόλο που είχε καθαριστεί η κοίτη της Αλυκής από τα σκάγια, εξακολουθούν να υπάρχουν υπολείμματα. Είπε επίσης ότι η απόρριψη σκυβάλων στις περιοχές των Αλυκών, το οποίο αποτελεί παγκύπριο φαινόμενο, είναι επίσης ένα θλιβερό στοιχείο που επιβαρύνει το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα πουλιά.

 

Το τελευταίο διάστημα, είχαν εντοπιστεί 7 νεκρά φλαμίνγκο, όμως το ψύχος σε συνδιασμό με τον μόλυβδο, έφερε το σημερινό, θλιβερό θέαμα.
 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ