Ο Τραμπ πανηγυρίζει για το νέο ρεκόρ στη Wall Street

Στα ιστορικά επιτεύγματα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των  ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έσπευσε να χαιρετίσει την πρόοδο της αμερικανικής οικονομίας.

«Ο Dow έφθασε τις 28.000 μονάδες – για πρώτη φορά, στο υψηλότερο επίπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, ο Dow Jones έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ, υπερβαίνοντας τις 28.000 μονάδες, χάρη στην αισιοδοξία περί τερματισμού του εμπορικού πολέμου με την Κίνα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στους Δημοκρατικούς, με αφορμή την έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων για πιθανή «αποπομπή» του από το προεδρικό αξίωμα.

«Έχουν μια καλή ιδέα “ας αποπέμψουμε τον πρόεδρο”. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της αγοράς. Κάτι τέτοιο λέγεται κατάθλιψη (depression) και όχι ύφεση (recession)» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, έχει ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία ανώνυμου πληροφοριοδότη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε πίεση στην Ουκρανία, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου και βασικού διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ