Ενθαρρυμένη από τη στάση Τραμπ η Άγκυρα επιμένει για τους S400

Νέο μήνυμα προς τις ΗΠΑ και ειδικά το Κογκρέσο στέλνει η Άγκυρα, ενθαρρυμένη από την θερμή συνάντηση Ερντογάν- Τραμπ, στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος γέμισε φιλοφρονήσεις τον Τούρκο ομόλογό του.

Η χώρα  αγόρασε τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία για να τα χρησιμοποιήσει, όχι για να τα βάλει στην άκρη, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας Ισμαήλ Ντεμίρ. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι δεν είναι λογικό για κάποια χώρα να αγοράζει τέτοιου είδους συστήματα απλά και μόνο για να τα βάλει στην άκρη, αλλά πρόσθεσε ότι στόχος των αξιωματούχων της Τουρκίας και των ΗΠΑ πρέπει να είναι η διευθέτηση του ζητήματος.

Η συνέντευξη αυτή έρχεται στον απόηχο των συνομιλιών Ερντογάν- Τραμπ την περασμένη Τετάρτη, με στόχο να ξεπεράσουν τις πολλές διαφορές μεταξύ των χωρών τους για διάφορα ζητήματα, από τις επαπειλούμενες κυρώσεις εξαιτίας της προμήθειας των S-400 από την Τουρκία έως τη Συρία.

Η Άγκυρα έχει μάλλον κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη από την εξέλιξή της, αφού ο πρόεδρος Τραμπ όχι μόνο δεν επέστρεψε τα «καρφιά» του Ερντογάν, αλλά διαβεβαίωσε πως πρόκειται για πολύτιμο σύμμαχο. 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ