Το Υπουργικό ενέκρινε πρόταση για απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων και αγορά ηλεκτροκίνητου

Πρόταση για απόσυρση παλιών αυτοκινήτων και για προώθηση αγοράς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε δηλώσεις της στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Αναστασιάδου σημείωσε ότι πρόκειται για σχέδιο με δύο πτυχές.

«Η χορηγία που δίνεται για την απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου ηλικίας 15 ετών και άνω αφορά δύο χιλιάδες ευρώ κατά περίπτωση. Η άλλη πτυχή του σχεδίου αφορά αγορά καινούριου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου αξίας 40 χιλιάδων ευρώ και κάτω και η χορηγία θα είναι ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ» είπε.

Ανέφερε ότι το συνολικό ποσό που διατίθεται είναι τρία εκατομμύρια ευρώ, και υπολογίζεται ότι θα δοθούν περίπου 1250 χορηγίες για τα παλαιά αυτοκίνητα και περίπου 100 χορηγίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Είναι ένα πολύ θετικό πρώτο βήμα για την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις μας έναντι της ΕΕ και της ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης που πρέπει να συνεχιστεί και με άλλα μέτρα, όπως με σταθμούς φόρτισης, με παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ, με κίνητρα για στάθμευση και άλλα. Πρόκειται για ένα πακέτο που ετοιμάζεται» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι για να αποσυρθεί το παλαιό αυτοκίνητο και να δοθεί η χορηγία θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Ανέφερε τέλος ότι το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει κυβισμό μικρότερο από 1800.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ