Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία ναυτικού, που είχε βρεθεί σε καταψύκτη στην Καλλιθέα

Αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου του 2020 η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψυκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016. Το δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία που άρχισε τον Σεπτέμβριο, μετά από δήλωση του προέδρου ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον αναγκάζει να απέχει αρκετούς μήνες από τις υποχρεώσεις του. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά από την αρχή.

Παράλληλα, οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας έκαναν δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε η δεύτερη κατηγορούμενη, (παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα) η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο σύστησε στην πρώην σύζυγο του ναυτικού τους ανθρώπους που θα τον δολοφονούσαν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται κρατούσε το ανήλικο παιδί στο μπαλκόνι την ώρα της δολοφονίας.

Οι δικαστές επέβαλαν στην κατηγορούμενη, η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 χρόνων, τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές στο αστυνομικο τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Στο εδώλιο κάθεται και η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του ναυτικού.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα όπου έμενε η 52χρονη με τον ανήλικο γιο που έχει από τον γάμο της με το θύμα. Ωστόσο, το πτώμα του 63χρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ