Βουτιά τιμών πετρελαίου κάτω από 70 δολ. ανάσα για τους καταναλωτές

Ενθαρρυντικά νέα για τους καταναλωτές έρχονται από το μέτωπο των τιμών του αργού πετρελαίου, αφού για πρώτη φορά εδώ και επτά μήνες η τιμή του αργού τύπου μπρεντ  διολίσθησε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι,. 

Η τιμή καταγράφει πτώση 1,8% στα 69,35 δολάρια το βαρέλι και πλέον έχει διολισθήσει περισσότερο από 20% από το φετινό ζενίθ του. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά πετρελαίου είναι και επισήμως σε bear market. Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις αρχές Οκτωβρίου οι τιμές είχαν σκαρφαλώσει πάνω από τα 86 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια. 

Το ράλι είχε πυροδοτήσει η προαναγγελία των κυρώσεων στο Ιράν και η απροθυμία τότε της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την προσφορά. Τελικά οι αμερικανικές κυρώσεις ήρθαν με προσωρινή εξαίρεση για οχτώ χώρες- μεταξύ των οποίων και οι έξι κορυφαίοι αγοραστές ιρανικού αργού. 
 
Λόγω της περιόδου που διανύουμε τα περισσότερα νοικοκυριά θα αγοράσουν το επόμενο διάστημα πετρέλαιο θέρμανσης για τα σπίτια τους, οπότε αναμένεται ότι δεν θα το χρυσοπληρώσουν αφού η τιμή του είναι αισθητά πιο κάτω από τον Οκτώβριο.
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ