Το ΑΚΕΛ επαναφέρει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων

Ενημέρωση ως προς τις ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών για επίλυση του αρρύθμιστου για χρόνια ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων ζήτησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις Γιώργος Λουκαΐδης.

Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι η εκκρεμεί η ρύθμιση επί του ζητήματος, με αποτέλεσμα να προκαλούνται κοινωνικές αντιδράσεις. Το ΑΚΕΛ, με την επιστολή, ζητάει την άμεση επίλυση του ζητήματος με ξεκάθαρο και οριστικό τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας που κατέγραψε με την σχετική απόφαση του το Ανώτατο.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

«Αγαπητέ Κωνσταντίνο,

Σε συνέχεια προηγούμενης αλληλογραφίας με τον προκάτοχο σας, επανερχόμαστε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα του οποίου η ρύθμιση εκκρεμεί και δικαιολογημένα πιστεύουμε συνεχίζει να προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο αρρύθμιστο για χρόνια ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων. Δεδομένης της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2014 να κρίνει την τότε ψηφισθείσα νομοθεσία ως αντισυνταγματική και έχοντας υπόψη ότι η ρύθμιση του θέματος ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες της Βουλής ώστε να καταρτίσει νομοθεσία υπό τη μορφή πρότασης νόμου, παρακαλούμε όπως ενημερωθούμε άμεσα για τις ενέργειες στις οποίες ως καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο έχετε προχωρήσει ή προτίθεστε να προχωρήσετε για ρύθμιση του ζητήματος.

Ως ΑΚΕΛ, επιζητούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος με ξεκάθαρο και οριστικό τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας που κατέγραψε με την σχετική απόφαση του το Ανώτατο. Στόχος θα πρέπει να είναι η κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων πέραν της μιας ψηλότερης των δικαιούχων, διατηρώντας, αυτονόητα, και το δικαίωμα στη θεσμοθετημένη σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το κατά πόσο και μέχρι ποια ημερομηνία προτίθεστε να καταθέσετε νομοσχέδιο στην Βουλή για ψήφιση, δεδομένης της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ακύρωση της σχετικής νομοθεσίας».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ