Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Λεμεσού- Πάφου

Υπό έλεγχο έχει τεθεί προς το παρόν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δοράς σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου. 

Ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχαιρένουν το έργο της πυρόσβεσης, το οποίο συνεχίζερι με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.  

Στο έργο πυρόσβεσης συνεχίζουν να συνδράμουν, εννέα πτητικά μέσα, ενώ μέχρι στιγμής η συνολική καμένη έκταση εκτιμάται περίπου στα 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εντός του κρατικού δάσους Ορείτες.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν, Δασονομείο, Ταμείο Θήρας, Πυροσβεστική, Τμήμα Δασών, όχημα του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών  αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΙΝΑΤΑΡΧΗΣ

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης των Κουκλιών Μιχάλης Νικολάου κάνει λόγο για βιβλική καταστροφή .

Τα ξημερώματα, όπως ανέφερε μεταξύ 02:30- 03:00 σήμανε  συναγερμός στα τηλέφωνα όλων στην κοινότητα των Κουκλιών .

Στην σκηνή έσπευσαν όλοι Δασονομείο, Ταμείο Θήρας, Πυροσβεστική, Τμήμα Δασών, όχημα του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών  αλλά και κάτοικοι της περιοχής  προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις ανέφεραν για 6 εστίες πυρκαγιάς, μετά διαπιστώθηκε ότι ήταν άνω των 7 .

Η φωτιά συνέχισε ο κοινοτάρχης, ξεκίνησε προφανώς από τα χέρια εμπρηστή από τον ποταμό των Μαντριών σε καλαμιώνα και στην συνέχεια επεκτάθηκε στην Αρχιμανδρίτα έξω από τα σύνορα των Κουκλιών και κατά μήκος του δρόμου Κουκλιών, Ορείτες και Αρχιμανδρίτα, Μούσερε. 

Από ύψος σημείωσε ο κ. Νικολάου η καμμένη γη μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του που αν και επηρεάστηκε το Αιολικό πάρκο εντούτοις,  δεν προκλήθηκαν ζημιές στις ανεμογεννήτριες που υπάρχουν σ’ αυτό. 

Δυστυχώς τόνισε ωστόσο, μεγάλες χαράδρες από πεύκα και άγρια βλάστηση έχουν καταστραφεί, καταστρέφοντας την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής . 

Πρόσθεσε δε, πως δυστυχώς μια αντιπυρική λωρίδα μέσα στο δάσος δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ