Μεγάλη η αλληλεγγύη της Κύπρου προς το λαό του Λιβάνου (εικόνες& βίντεο)

Άρχισε από σήμερα η συλλογή ξηράς τροφής σε όλες τις πόλεις της Κύπρου για βοήθεια προς τους πληγέντες μετά τη φονική έκρηξη της 4ης Αυγούστου στον Λίβανο.

Η εκστρατεία δεν έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης, καθώς αυτή θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της γειτονικής χώρας. Επίσης το γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού θα ενημερώνει για αλλαγές στις ανάγκες ή στη διαδικασία.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, έχει ενεργοποιηθεί το Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Έκτακτης Βοήθειας στην Κρατική Έκθεση, το οποίο θα συντονίζει την όλη προσπάθεια συλλογής ξηράς τροφής και αποστολή της στο Λίβανο για να δοθεί στις χιλιάδες αστέγους. 

 

 

Η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και με συνεχή επικοινωνία με την Κυβέρνηση του Λιβάνου. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν δήμοι, κοινότητες, ιδιωτικοί φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κόμματα και οργανώσεις.

Τα είδη μαζεύονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες επί του εδάφους και σύμφωνα με τα αιτήματα της Κυβέρνησης του Λιβάνου. Τα είδη αυτά είναι: κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλατος για παιδιά.

 

Σημεία Συγκέντρωσης τροφίμων

1. Λευκωσία – Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Κρατική Έκθεση Λευκωσίας (Μετά το ΚΕΠ, επόμενη είσοδος αριστερά, στο βάθος, στο περίπτερο 59)

Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 17.00

Τηλ. 22524414

2. Λεμεσός – Δήμος Λεμεσού. Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεμεσού. Οδός Φιλελλήνων (ενορία Αγίου Ιωάννη)

Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 – 15.00

Τηλ. 99728871

3. Λάρνακα – Δήμος Λάρνακας. Δημοτικός

Χώρος Στάθμευσης. Οδός Τάσου Μητσόπουλου (περιοχή Μακένζι, απέναντι από παγωταρίες)

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ