Η Τράπεζα Κύπρου βραβεύτηκε για τον ηγετικό της ρόλο κατά την πανδημία από το περιοδικό Euromoney

Το βραβείο «Ηγετικής Αριστείας στη Δυτική Ευρώπη» (Excellence in Leadership in Western Europe) λαμβάνει η Τράπεζα Κύπρου, σε αναγνώριση της ταχύτητας και αποτελεσματικότητας με την οποία ενήργησε στην κρίση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το βραβείο, το οποίο απονέμεται από τη συντακτική ομάδα του έγκυρου περιοδικού Euromoney, αναγνωρίζει τις δράσεις των τραπεζών ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

 
Η διάκριση, για την οποία η ίδια η Τράπεζα Κύπρου δεν υπέβαλε υποψηφιότητα, αποτελεί αναγνώριση της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του δικτύου  #SupportCY στο οποίο σήμερα συμμετέχουν 62 συνολικά μέρη, σε στενή συνεργασία και με τον ΜΚΟ Reaction, προστίθεται.
 
«Η Τράπεζα Κύπρου αναγνωρίζει πως το βραβείο μπορεί μεν να απευθύνεται στην ίδια, αφού απονέμεται σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο των χρηματοοικονομικών, αλλά ανήκει εξίσου στα άλλα 61 μέλη του δικτύου, τα οποία έχουν προσφέρει έμπρακτα, άμεσα, και κάτω από δύσκολες συνθήκες για την υποστήριξη της Πολιτείας και των ανθρώπων της ‘πρώτης γραμμής’ αλλά και των ατόμων που είχαν εξειδικευμένες ανάγκες στις ιδιάζουσες συνθήκες της Πανδημίας» αναφέρεται  στην ανακοίνωση.
 
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Περσιάνης σε δηλώσεις του αναφέρει πως το δίκτυο #SupportCY αποτελεί στροφή στον τρόπο που αντιμετωπίζεται στην Κύπρο και διεθνώς η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) ως λειτουργία των μεγάλων οργανισμών.
 
«Δεν μπορεί η ΕΚΕ να αποτελεί μέρος της διαφημιστικής λειτουργίας ενός οργανισμού, ούτε μπορεί να περιορίζεται μόνο στην έκδοση επιταγών. Σήμερα είναι επιβεβλημένο να εστιάσει στην άμεση αντιμετώπιση αναγκών σε πρακτικό επίπεδο, ενώ θα πρέπει να συνδέεται με τη λειτουργία ενός οργανισμού, με τα αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρει στην αγορά, με την εμπειρογνωμοσύνη που κατέχει και με την υποδομή που μπορεί να διαθέσει στις ανάγκες της κοινωνίας» είπε.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ