Υποχρεωτική με νόμο η δημοσιοποίηση των εκθέσεων των πληροφοριακών συστημάτων του υπ. Εργασίας

Συνέντευξη τύπου της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου για τα ασυνόδευτα παιδιά, στην Αθήνα, 4 Νοεμβρίου, 2019

Ειδική διάταξη σε επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία, για την υποχρεωτική έκδοσή των εκθέσεων όλων των πληροφοριακών συστημάτων του δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας.

«Η έκδοση του συστήματος 'ΗΛΙΟΣ' αλλά και όλων των καινοτόμων εργαλείων του υπουργείου, όπως η ΕΡΓΑΝΗ, η ΑΡΤΕΜΙΣ κ.α είναι απαραίτητο να εκδίδονται σε τακτικό χρονικό διάστημα γιατί με τα ακριβή και αξιόπιστα που μας παρέχουν, μπορούμε να έχουμε καθαρή εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος και της αγοράς εργασίας. Επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναιτιολόγητα, είχε διακόψει την έκδοσή τους αποκρύπτοντας πολύτιμα και κρίσιμα στοιχεία του υπουργείου, προχωράμε, με ειδική διάταξη νόμου στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, στην υποχρεωτική έκδοσή των εκθέσεων όλων των πληροφοριακών συστημάτων» ανέφερε ο κ. Βρούτσης. Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι «να μην μπορεί κανένας υπουργός και καμία κυβέρνηση στο μέλλον αυθαίρετα να αποκρύπτουν την πραγματικότητα από τους πολίτες»

Συγκεκριμένα η έκθεση ΗΛΙΟΣ και η έκθεση ΕΡΓΑΝΗ θα εκδίδονται υποχρεωτικά μέχρι και την 15η μέρα του επόμενου μήνα της καταγραφής. Η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα εκδίδεται υποχρεωτικά μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

Στα 726 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη

Με βάση τα σημερινά ποσοτικοποιημένα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» που αφορούν τον μήνα Ιούλιο 2020 το πλήθος των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.491.407 και το μηνιαίο ποσό εισοδήματος σε 2.259.257.098,76 ευρώ.

Η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται σε 725,74 ευρώ και η μέση επικουρική στα 194,16 ευρώ.

Οι νέοι συνταξιούχοι με οριστική απόφαση σύνταξης είναι 13.790.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ