Σύλληψη δεύτερου ατόμου για υπόθεση εισαγωγής και κατοχής 22μιση κιλών κάνναβης

Η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη άνδρα ηλικίας 29 ετών ως ύποπτος για την υπόθεση εισαγωγής και κατοχής ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης συνολικού βάρους 22μιση κιλών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιολόγησης στοιχείων, μέλη του Κλιμακίου Λάρνακας της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν για έλεγχο το απόγευμα της Τετάρτης στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, αυτοκίνητο ταξί που οδηγούσε 53χρονος, έχοντας ως συνεπιβάτη 41χρονο.

Κατά τη διάρκεια έρευνας εντοπίστηκε στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου ένα χάρτινο κιβώτιο, στο οποίο υπήρχαν επτά σφραγισμένες συσκευασίες από νάιλον, που περιείχαν φυτική ύλη κάνναβης, συνολικού βάρους 7μιση κιλών.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας όπου, ο 53χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

Ο 41χρονος τέθηκε υπό κράτηση και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της ΥΚΑΝ, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 41χρονου για την εισαγωγή, μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών, ποσότητας κάνναβης βάρους 15 κιλών.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στο ταχυδρομείο στην Λάρνακα, από όπου παρέλαβαν τα 15 κιλά κάνναβης και το τηλέφωνο του 41χρονου αναγραφόταν στο πακέτο, ως τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία αναζητούσε 29χρονο, ο οποίος δυνάμει δικαστικού εντάλματος συνελήφθη χθες το απόγευμα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά το Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ