Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Η χθεσινή στάση εργασίας των οργανωμένων γιατρών και νοσηλευτών και η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους, η διαμαρτυρία των κατοίκων στο κατεχόμενο Βουνό για τα οδικά δυστυχήματα στον δρόμο προς την Μια Μηλιά, αλλά και τα παράπονα των ξένων υπηκόων που πέρασαν την πανδημία στα κατεχόμενα, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Σταματήστε τις εισόδους» αναφέρεται στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των γιατρών και νοσοκόμων που εκτός των εργασιακών ζητημάτων, ζήτησαν από την «κυβέρνηση» να μην επιτρέπει τις αφίξεις χωρίς καραντίνα μέχρι να είναι έτοιμο το σύστημα υγείας για μια νέα πανδημία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα καμένα δέντρα από την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Μόρφου τον Μάιο, θα πωληθούν ως καυσόξυλα. Αλλού γράφει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» ήρε την απόφαση να κλείνουν υποχρεωτικά κάποιες ώρες οι υπεραγορές και τα παντοπωλεία.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Δεν έφτασαν οι ψυχές που δώσαμε;» αναφέρεται σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο Βουνό, στον δρόμο που ενώνει το χωριό με την Μια Μηλιά, όπου πολύ συχνά συμβαίνουν θανατηφόρα δυστυχήματα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην συμφωνία ψευδοκράτους – Τουρκίας για την δωρεά 2000 PCR ενώ το «υπουργείο υγείας» θα αγοράσει άλλες 15.000 PCR. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των επαγγελματιών υγείας που ζητούν από την «κυβέρνηση» «να ακούσετε την επιστήμη».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Στην πανδημία δεν μας έλαβε κανείς υπόψην» φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών από ξένες χώρες που κατά την διάρκεια της καραντίνας έμειναν στα κατεχόμενα και πώς το βίωσαν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ιστορία του Ε/κ Ορέστη Αγησιλάου που για 3 μήνες δεν μπόρεσε να συναντηθεί με την Τ/κ αρραβωνιαστικιά του και περιγράφει ως πιο σοβαρό από την πανδημία πρόβλημα, το πώς γίνονται τώρα οι διελεύσεις μέσω των οδοφραγμάτων. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του «υπουργικού» για την επι πληρωμή στρατιωτική θητεία.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ