Πραγματοποιήθηκε η τελετή διορισμού της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου και του Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη.

Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διορισμού της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσας Πηλείδου και του Υφυπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη.

Η νέα Υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι οι ενέργειες του Υπουργείου θα επικεντρωθούν στον στόχο ούτως ώστε η Κύπρος να εδραιωθεί στο ενεργειακό χάρτη της Μεσογείου

Επίσης, η κ. Πηλείδου τόνισε ότι παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη βιομηχανία των υδρογονανθράκων, κρατάνε τις δεσμεύσεις των κοινοπραξιών που κατέχουν άδειες έρευνας και εκμετάλλευση στην ΑΟΖ της Κύπρου για συνέχιση του ενεργειακού τους προγράμματος το 2021.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη μνεία έκανε στον απερχόμενο Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, ενώ την ίδια ώρα έκανε ανασκόπηση του έργου από το 2013 στον τομέα κυρίως της Ενέργειας.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι απόφαση του διορισμού τους εδράστηκε στην άριστη επιστημονική κατάρτισης, την άκρως επιτυχημένη επαγγελματική τους πορεία στις θέσεις που υπηρέτησαν.

 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ