Σε επαγγελματική έκδοση το νέο Land Rover Defender

Μετά την επιβατική έκδοση του νέου Defender, η Land Rover ετοιμάζει και την αντίστοιχη επαγγελματική.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα διατίθεται τόσο σε έκδοση με κοντό μεταξόνιο (90), όσο και στην μεγαλύτερη 110 και θα φέρει τον κωδικό Hard Top. Σύμφωνα με στελέχη της βρετανικής φίρμας, το Defender Hard Top θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της επιβατικής έκδοσης, όπως την άνεση στην μετακίνηση, την άριστη ποιότητα κατασκευής και τις μεγάλες δυνατότητες «εκτός δρόμου» με την πρακτικότητα που θα εξασφαλίζει ο διαθέσιμος χώρος μεταφοράς αντικειμένων. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο κωδικός Hard Top χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1950, στο πρώτης γενιάς Land Rover και στην έκδοση με την αφαιρούμενη οροφή.

Υπεύθυνο για την κατασκευή του Defender Hard Top είναι το τμήμα ειδικών εκδόσεων της εταιρείας, SVO. Αμφότερες οι εκδόσεις 90 και 110 θα διαθέτουν ανεξάρτητη εμπρός και πίσω ανάρτηση, ενώ στη μεγαλύτερη έκδοση θα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης αερανάρτησης. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 29,1 εκατοστά, ενώ οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής είναι εξαιρετικές (38ο, 28ο, 40ο), όπως και η δυνατότητα προσπέλασης σε υδάτινες επιφάνειες με βάθος έως και 900 χλστ., χάρη στη λειτουργία Wade.

Το Defender Hard Top θα μπορεί να τραβήξει φορτία έως και 3.500 κιλά, χάρη στην ύπαρξη συστημάτων όπως το Advanced Tow Assist, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να κατευθύνει το ρυμουλκούμενο χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Για να αυξηθεί ο ωφέλιμος χώρος μεταφοράς, έχουν καταργηθεί οι πίσω σειρές καθισμάτων, ενώ όπως τονίζει ο επιχειρησιακός διευθυντής της Land Rover Special Vehicle Operations, Michael van der Sande, ο χώρος αποσκευών διαθέτει έξυπνες λύσεις που βοηθούν την εργονομία και την χρηστικότητα.

Πηγή: protothema.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ