Βουτιά ρεκόρ νέων παραγγελιών στην μεταποίηση τον Απρίλιο στη Γερμανία

Την μεγαλύτερη ιστορικά βουτιά σημείωσαν οι νέες παραγγελίες στις γερμανικές μεταποιητικές εταιρείες τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, με τις παραγγελίες να μειώνονται περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 25,8%, σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Ο δείκτης μελλοντικής βιομηχανικής δραστηριότητας είδε "τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη καταγραφή των στοιχείων το 1991" αμέσως μετά τη γερμανική επανένωση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή Destatis.

Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες πραγματοποίησαν βουτιά κατά 36,6%, σύμφωνα με την Destatis, η οποία είχε χαρακτηρίσει την πτώση των παραγγελιών κατά 15% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ως την χειρότερη στην ιστορία του δείκτη βιομηχανικών παραγγελιών.

"Η κατάρρευση των νέων βιομηχανικών παραγγελιών επιδεινώθηκε εκ νέου σύμφωνα με τις προσδοκίες για τον Απρίλιο", δήλωσε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας στο Βερολίνο, καθώς "υπήρχαν περιορισμοί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού καθ `όλη τη διάρκεια του μήνα".

Η ζήτηση για επενδυτικά αγαθά χτυπήθηκε περισσότερο τον Απρίλιο, καθώς μειώθηκε πέραν του 30%, ενώ για τα προϊόντα παραγωγών η μείωση ανήλθε σχεδόν στο 23% και για τα καταναλωτικά αγαθά η μείωση ξεπέρασε το 11%.

Από τον Ιανουάριο, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κατασκευάσει λιγότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα, κάτι που αποτελεί το ένα τρίτο των οχημάτων που κατασκευάστηκαν τους πρώτους πέντε μήνες του 2019.

Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης συνασπισμού της Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ συμφώνησαν αυτήν την εβδομάδα σε ένα νέο πακέτο κινήτρων ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και περιλαμβάνει περικοπές στο ΦΠΑ, στήριξη οικογενειών και επιδοτήσεις για πιο πράσινες επιλογές στις μεταφορές.

Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι "δεδομένης της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, τα χειρότερα για τη βιομηχανική ύφεση βρίσκονται πίσω μας".

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ