ΗΠΑ: Με κατηγορία για ανθρωποκτονία 2ου βαθμού παραπέμπεται ο αστυνομικός που σκότωσε τον Φλόιντ

Στη διαβάθμιση της κατηγορίας έναντι του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που φέρεται να σκότωσε τον αφροαμερικανό Τζόρτζ Φλόιντ, προχωρά ο γενικός εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον, ενώ ταυτόχρονα θα απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των τριών άλλων απολυθέντων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Star Tribune- το οποίο επιβεβαίωσε Δημοκρατική βουλευτής της Μινεσότα Έιμι Κλόμπουσαρ- ο εισαγγελέας θα αυξήσει την κατηγορία εναντίον του απολυθέντα αστυνομικού σε ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.

Ο 44χρονος Σόβιν, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, απολύθηκε και έπειτα συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η νέα κατηγορία, - φόνου δεύτερου βαθμού – επιφέρει ποινή κάθειρξης έως και 40 χρόνια, 15 χρόνια περισσότερο από την ανώτατη ποινή του φόνου τρίτου βαθμού.

Οι άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υόθεση– ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού τόνισε η εφημερίδα της Μινεσότα, επικαλούμενη πηγές.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να κατηγορηθούν και άλλοι αστυνομικοί για τον φόνο του 46χρονου Αφροαμερικανού Φλόιντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ