Ιαπωνία: Μέτρα για να μην χρησιμοποιούν οι πεζοί το κινητό εν κινήσει

Πρόκειται για μία οικεία σκηνή σε αρκετές πόλεις του κόσμου: πεζοί που είναι απορροφημένοι στην οθόνη του κινητού τους πέφτουν θύματα της απροσεξίας τους είτε προκαλούν ατυχήματα.

Ωστόσο, η πόλη Γιαμάτο στην Ιαπωνία φιλοδοξεί να προλάβει τέτοιες καταστάσεις, απαγορεύοντας τη χρήση του κινητού τηλεφώνου όταν κάποιος περπατά στον δρόμο, σύμφωνα με διάταξη η οποία κατατέθηκε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με την τελική απόφαση να αναμένεται εντός του μήνα.

Εφόσον το μέτρο κυρωθεί, αυτή θα είναι η πρώτη σχετική απαγόρευση στην Ιαπωνία, όπως δήλωσε το μέλος της τοπικής δημοτικής αρχής, Μασάακι Γιασούμι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το κινητό έχει αυξηθεί δραματικά και αντίστοιχα και ο αριθμός των ατυχημάτων» σημείωσε ο ίδιος.

Πάντως, η μελλοντική απαγόρευση δεν προβλέπει κυρώσεις ενάντια σε όσους δεν μπορούν να… αντισταθούν στο κινητό τους τηλέφωνο, με τις αρχές της πόλης να βασίζονται σε πρώτη φάση στη δύναμη της εκστρατείας πληροφόρησης για να τηρήσει ο πληθυσμός τα μέτρα.

ΠΗΓΗ : AFP, ΑΜΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ